عملیات اجرایی طرح بازسازی خطوط انتقال فرسوده و توسعه شبکه فاضلاب زابل آغازشد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان،علیرضا قاسمی، مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان گفت: فاضلاب زابل به عنوان اولین طرح ملی و اولویت دار شرکت در دهه ۷۰ با توجه به نیاز شهر و معضلاتی که در آن زمان به ویژه در مواقع بارندگی به وجود میآمد، وارد فاز اجرا شد.
وی افزود: با توجه به نیاز و عدم وجود لولههای امروزی در آن زمان، از لولههای آزبست سیمان در شبکه استفاده شد و هم اکنون عمر مفید لولهها که بین ۲۰ الی ۲۵ سال بود، به پایان رسیده است، از سال ۹۶ شاهد ریزشهای تصاعدی شبکه هستیم، به این صورت که خوردگی شبکه به مرور ضخامت لوله را کم میکرد و جداره را از بین میبرد، با فشار دینامیکی که به آن وارد میشد، شبکه دچار ریزش شد.
قاسمی اضافه کرد: از سال ۹۶ اصلاح شبکه در برنامههای شرکت قرار گرفت، به این صورت که در ۳۰ کیلومتر حدود ۱۲ کیلومتر خطوط اصلی و اولویت دار قرار دارد، در مجموع حدود ۳۷ کیلومتر در اولویت اجرایی قرار داشت و کل شبکه آزبست نیز حدود ۱۱۴ کیلومتر بود.
وی با بیان اینکه آن زمان پیگیری زیادی انجام شد، اما اخذ ردیف ملی میسر نشد، گفت: در شرایطی که طرح بازسازی شبکه در حالت بهره برداری قرار دارد، ردیف ملی به طرح تعلق نمیگیرد؛ بنابراین سال ۹۸ و ۹۹ اعتبارات به نسبت خوبی از محل استانی تخصیص یافت و توانستیم به نسبت اعتبارات بخش کوچکی از کار را انجام دهیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان اذعان کرد: سال گذشته با تلاش جمعی که انجام شد، برای اولین بار در کشور موفق شدیم ردیف اعتباری برای اصلاح شبکه فاضلاب بگیریم و اعتبار مورد نیاز طرح را به ۵۲۰ میلیاردتومان در موافقتنامه ۱۴۰۰ اصلاح کنیم، با این اتفاق ریل گذاری لازم برای دریافت اعتبار انجام شد.
وی با بیان اینکه امروز فاز اول این طرح به میزان دو کیلومتر از کل شبکه و در ۱۴ نقطه پراکنده شهر آغاز میشود، افزود: همکاران از اسفند شروع به تهیه اسناد مناقصه و اقدامات لازم کردند و موفق شدیم اولین قرارداد را در نیمه اول سال ببندیم.
قاسمی گفت: انتظار داریم با پیگیریهای لازم امسال تخصیص صد در صدی این پروژه به سرانجام برسد و افزایش این ردیف تا ۱۵۰ میلیارد محقق شود، آمادگی داریم که در صورت تأمین اعتبار کل طرح از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی این مهم را انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: با این کار بخشی از مشکلات شهر زابل در بخش بهره برداری رفع میشود، قبل از این در این بخش با مشکلات فراوانی روبه رو بودیم، در پی حتی ریزش یک نقطه باید حداقل ۱۰۰ متر طرح را با لولههای پلی اتیلن پمپاژ میکردیم.
وی اذعان کرد: طرح امسال در هفته دولت کلنگ میخورد، اما در عمل تجهیز کارگاه انجام شده است تا مردم مشاهده کنند کلنگی نیست که زده و کار رها شود.
وی افزود: پس از این که این طرح به سرانجام برسد، ایستگاه پمپاژ باقری در اولویت دوم و اصلاح شبکه در اولویت سوم قرار دارد، در نهایت با مجموع این اقدامها دو هزار انشعاب نیز در مسکن مهر و باقری جنوبی اضافه خواهیم کرد، همچنین در کنار این طرح موضوع توسعه شبکه فاضلاب زابل را هم در برنامه داریم که به زودی به فاز اجرایی خواهد رسید.