مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: کشاورزی حفاظتی یک الگوی جدید و سازگار با محیط زیست بر مبنای سه اصل حداقل خاکورزی، تناوب زراعی و پوشش دائمی خاک است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ رضا حسین پور بیان کرد: این الگو برای حفظ ساختار خاک و استفاده بهینه از آب استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه این طرح از سال ۱۴۰۱ تاکنون در سطح ۱۴۹۷ هکتار از مزارع استان در شهرستانهای دشتستان، دشتی، بوشهر و گناوه اجرا شده است افزود: کشاورزان میتوانند با بهره گیری از دانش کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی محصولات خود را با این روش کشت کنند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کاهش هزینه تولید، حفظ خاک و حفظ محیط زیست را از مزایای استفاده از این روش دانست و گفت: این شیوه در تمام طول سال و برای همه محصولات کاربرد دارد.
حسین پور از یک مزرعه شاخص با شیوه کشاورزی حفاظتی نام برد و اضافه کرد: این مزرعه در شهرستان دشتستان قرار دارد که خاک آن مدت ۳ سال دستکاری مکانیکی نشده است و به طور کامل به صورت بی خاکورزی و با حفظ بقایا و با رعایت اصول تناوب زرای کشت و مدیریت شده است.
در سال گذشته بر روی بقایای گندم اقدام به کشت کلزا شده است و امسال گیاه گوار در سطح ۳ هکتار بر روی بقایای کلزا کشت شده است.
گوار یا لوبیا خوشهای بوتهای یک ساله میباشد که در هند و پاکستان قدمت دیرینهای دارد. این گیاه نسبتا دوره رشد کوتاهی (۱۲۰-۹۰ روزه) دارد که امکان در تناوب قرارگرفتن با دیگر گیاهان را دارد.