قبل از پیروزی انقلاب اسلامی آثار تاریخی ثبت شده در فهرست ملی خراسان رضوی فقط ۱۰۸ مورد بود که پس از انقلاب شمار آثار ثبت شده استان در ردیف میراث ملی به بیش از ۲ هزار اثر افزایش یافتت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: خوشبختانه در حوزه حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی روند عملکردی خوبی را در دوران پس از انقلاب شاهد بوده ایم.
احسان زهرهوندی افزود: مجموعههای باغ نادری، آرامگاه فردوسی، عطار و خیام مسجد جامع بجستان، آسبادهای خواف، گنبد سبز و سرای عزیزالله اف در مشهد از مهمترین طرح های مرمتی میراث فرهنگی در خراسان رضوی است.
وی گفت:خراسان رضوی با داشتن ظرفیتهای بالا در حوزه گردشگری و اثرگذاری بینظیر این صنعت بر اقتصاد استان، جایگاه والایی در این بخش دارد به گونهای که توسعه این صنعت میتواند به عنوان بستری جهشآفرین برای اقتصاد منطقه عمل کند.
معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی افزود:وجود بیش از ۲۲ هزار هنرمند صنایع دستی و هنرهای سنتی که در تولید ۹۲ هنر و صنایع دستی فعالیت دارند، خود ظرفیتی بی بدیل برای استان است.
احسان زهرهوندی گفت: بی شک این ظرفیت های بی بدیل در کنار بیش از ۱۰ هزار اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی، جاذبهها و ظرفیتهای بی نظیری را برای استان خراسان رضوی به ارمغان آورده است.
وجود بارگاه منور رضوی به عنوان قبله دلها و گل سرسبد جاذبهها و ظرفیتهای گردشگری در مشهد شناخته میشود، که جذب مسلمانان و شیعیان جهان به این قبله موجب تحول شگرف در عرصه گردشگری این کلانشهر است و به تبع همین جاذبهها، بیش از نیمی از ظرفیتهای اقامتی کشور در کلانشهر مشهد متمرکز شده است.
خراسان رضوی سالانه بیش از ۳۰ میلیون گردشگر داخلی و سه میلیون گردشگر خارجی را، که بیش از دو سوم گردشگران خارجی ورودی به کشور محسوب می شوند میزبانی میکند.