معاون امور اجرایی رئیسجمهور با دعوت از نخبگان برای کمک به دولت گفت: همه افراد صاحب نظر و اندیشه و دارای نگاه و افکار متفاوت، باید در چارچوب نظام برای ساختن ایران دور هم جمع شوند.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما، «محمدجعفر قائمپناه»معاون امور اجرایی رئیسجمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر درباره شاخصه های انتخاب و انتصاب مدیران دولت چهاردهم توضیحاتی داد.
مشروح گفت و گو به شرح زير است:
مقدمه:به مناسبت هفته دولت، میزبان یکی دیگر از اعضای کابینه دولت چهاردهم هستیم و قرار است در این برنامه درباره رویکردهای دولت چهاردهم، معیارها و شاخصههای انتخاب و همچنین انتصاب و گزینش مدیران و همچنین برنامههای معاونت اجرایی دولت چهاردهم در پیگیری مصوبات سفرهای استانی جویا شویم.
محمدجعفر قائمپناه؛ معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری: سلام عرض میکنم به ملت بزرگ ایران و همکاران صداوسیما که این فرصت را در این هفته دولت در اختیار ما گذاشتند، جا دارد همین جا یادی کنیم از شهدای دولت؛ شهید رجایی، شهید باهنر و شهید رئیسی عزیز. تشکر کنم از ملت بزرگ ایران که با حضور در انتخابات توانستیم در عرض سه ماه استحکام جمهوری اسلامی را نشان دهیم با انتخاب و ظرف کمتر از سه ماه کابینه دولت وفاق ملی را شکل دهیم. جا دارد از تدبیر مقام معظم رهبری و حمایتهای ایشان در تشکیل این دولت سپاسگزاری کنیم. همین طور از ریاست مجلس شورای اسلامی که تدبیر کردند و نمایندگان مجلس لطف کردند حمایت کردند و تمام اعضای کابینه را با رأی خود انتخاب کردند و قدم مثبتی بود در جهت وفاق ملی. دولت ما؛ دولت وفاق ملی نام گرفته، در واقع وفاق و توافق در مقابلش تعارض و عدم سازش و اختلاف است. در این روزها که صحبت از وفاق میشود، در واقع ما داریم همه افرادی که در این کشور صاحب فکر و اندیشه هستند و دارای نگاهها و افکار متفاوتی هستند در چارچوب نظام، دور هم جمع می کنیم برای ساختن ایران.
وفاق ملی ،توافق برای حل چالشهای کشور است
سؤال: آقای قائمپناه یک تعریف مختصری کردید از دولت وفاق ملی که این روزها بسیار میشنویم، در کابینه و در دولت چهاردهم؛ دولت آقای پزشکیان. این رویکرد قرار است چطور در اداره امور کشور تأثیرگذاری داشته باشد؟
قائمپناه: همان طوری که آقای پزشکیان بارها در مناظرات و در سخنرانیهای مختلف تأکید داشتند که یک گروه، یک دسته نمیتواند کشور را اداره کند و با دعوا نمیشود مملکت را اداره کرد، وفاق بر این مبنا بود که بیاییم سازگار باهم باشیم، بیاییم توافق کنیم، وقتی در جایی منازعه است، وقتی که دعوا هست، میآییم توافق میکنیم و این توافق به این معناست که همه بر سر اصولی مشترک و اصولی سازگار با اهداف خودمان توافق میکنیم که کشور را چگونه اداره کنیم؟ در کشور ما ابرچالشهای مختلفی داریم، مشکل صندوقهای بیمه، مشکل ناترازی انرژی، مشکل معیشت مردم، مشکل تورم، مشکل منطقه پرآشوب، مشکل دشمنان خارجی و و هزاران مشکل دیگری که در کشور وجود دارد. چهل و چهار سال است که از انقلاب میگذرد، ما معتقدیم جایگاه ایران، جایگاهی باید بالاتر و والاتر از این جایی که هست باید باشد. ایران عزیز ما جایگاهش باید بیش از اینها باشد و مردم ما باید بهتر از این زندگی کنند. برای رسیدن به این هدف باید حول یک محور و هدفی ما سازش کنیم، توافق کنیم با همدیگر، چه سازشی بهتر و والاتر از چشم اندازی که مقام معظم رهبری در ۲۰ سال پیش ترسیم کردند. وقتی که در چشمانداز ما ایران را کشوری توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی، فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی، انقلابی و الهامبخش در جهان اسلام با تعامل سازنده و مؤثر در روابط بینالملل میدانیم، این چه ارزشی بالاتر از این که کشورمان را عظیم کنیم، کشورمان را در جایگاه خودش قرار دهیم، و این نشان از این است که ما میتوانیم حول این اصول، این چشمانداز که کشورمان جایگاهش این نیست که باید باشد، مردم ایران حقشان بیش از این است، با این ثروتی که ما داریم، با این موقعیت خاص ژئوپلتیک، موقعیت خاص سیاسی، اجتماعی، جغرافیایی که ما داریم میتوانیم محل تبادلات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در منطقه باشیم، چرا ما باید این چنین مردممان یک مقداری در زندگیشان دچار سختی باشند؛ بنابراین اگر بخواهیم بر این مشکلات فائق بیاییم و به آن چشمانداز و نگاهی که رهبری داشته و میخواهد ایران را با عظمت کند، ایران را بر اساس هویت تاریخی و دینیمان بسازیم، لازمهاش این است که برای این به توافق برسیم، به توافق بر این مبنا، برای ساخت ایرانی پیشرفته آزاد و مردمی که دغدغهای نداشته باشند و با رفاه زندگی کنند، توافق ما بر سر این است.
طیف وسیعی در کنار کارگروه شورای راهبردی در تعیین کابینه نقش داشتند
سؤال: در مسیری که الان ترسیم میکنید برای رسیدن و بهرهگیری همه ظرفیتها، بحث بسیار مهم؛ بحث انتخابها و انتصابهاست. کابینه پیشنهادی دکتر پزشکیان با رأی قاطع و حداکثری نمایندگان مجلس شورای اسلامی تشکیل شد و الان نوبت انتخاب مدیران و البته استانداران است. بر اساس چه شاخصهایی قرار است این مسیری که اشاره کردید در جهت پیشرفت ایران در همه عرصهها اتفاق بیفتد، انتصابها صورت میگیرد؟
قائمپناه: در موقع تشکیل کابینه شما نگاه کنید میبینید که طیفهای مختلفی در کابینه ما حضور دارند، حتی عزیزی که در دور اول به دکتر پزشکیان رأی نداده، در کابینه ما حضور دارد. ما کابینه را بر مبنای این انتخاب کردیم که از همه جریانها و نحلههای فکری که در کشور وجود دارد بتوانیم بر اساس قوانین و شرایط موجود کشور انتخاب کنیم. این طیف مختلف در کابینه ما مظهر وفاق بود. بالاتر از آن؛ در مجلس بر اساس وفاق و هماهنگی و تعامل سازنده، کابینه رأی آورد و خوشبختانه مجلس هم پاسخ مثبتی داد، چرا که خیلی در دورههای گذشته، کابینه را در دور اول کافی نمیدیدیم، ولی این دور کامل شد. علیرغم این که طیفهای مختلفی وجود داشت، ولی مجلس و شاید گرایش مجلس تا حدودی با مثلاً دکتر پزشکیان صد درصد نبود، ولی مجلس در کل برآیندش، برآیند توافق سازی بود، یعنی چه؟ یعنی ما بر این باوریم یک گروه، یک دسته نمیتواند مملکت را اداره کند؛ بنابراین بر همین مبنا کابینه را شکل دادیم، از زنان استفاده کردیم، از گروههای مختلف استفاده کردیم، نظرسنجی کردیم، نظر گرفتیم، از گروههای مختلف حتی تفکر خودمان، بنابراین طیف وسیعی فقط کارگروه شورای راهبردی نبود که در تعیین کابینه نقش داشتند. گروههای دیگری، اشخاص ملی دیگری حتی دکتر پزشکیان از رقبای خودش درخواست کرد اگر پیشنهادی دارند، اگر فردی را فکر میکنند جایگزین میتوانند کنند در کابینه و پیشنهاد دهند، پیشنهاد دهند؛ لذا دست برادری، دست همراهی، دست توافق و توافق سازی برای همه دراز شد و منجر به تشکیل کابینه شد.
سؤال: یعنی انتخاب مدیران؟
قائمپناه: در انتخاب مدیران میانی و در سطح استانداران هم تلاش باید کنیم بر اساس شاخصهای همان طور که دکتر پزشکیان بارها گفتند؛ شاخص تعیین کنیم که چه کسی توانایی دارد، کارآمد است، شایستگی دارد، دانش دارد، تجربه دارد؛ بر سر کار بیاوریم.
سؤال: فارغ از جنسیت، قومیت؟
قائمپناه: فارغ از جنسیت، قومیت، سن و موقعیت فکریاش، بنابراین باید ملت منتظر این باشند، کسی فکر نکند که باید حتماً از جناح در دولت دکتر پزشکیان فقط یک جناح حضور داشته باشد. توقع این باشد، کسانی که میخواهند برای ایران کاری کنند، در چارچوب برنامه، سیاستهای کلی، برنامه هفتم و با نگاه و موافقت با رویکرد آقای پزشکیان، در کابینه ما جای خواهد داشت.
سؤال: آقای دکتر الان اشاره کردید به کمیتهها برای انتخاب مدیران و استانداران هم همان روال و مسیر طی شده؟
قائمپناه: آن مخصوص کابینه بود، طبیعی است که انتخاب اینجا.
باید در منطقه اول باشیم
سؤال:، چون الان اشاره شد به کمیتهها؟
قائمپناه: کمیته مربوط به تشکیل کابینه بود، در انتخاب مدیران قطعاً خود وزرا مختارند با هماهنگی و رویکردی که دکتر پزشکیان هم گفتند حتماً از افراد جوانتر استفاده شود، از زنان استفاده شود و بنده به عنوان معاون اجرایی پیگیر این دستور ریاست محترم جمهور هستم که وزرای محترم، معاونان را بر اساس یک مقدار جوانان انتخاب کنیم، زنان انتخاب کنیم که بتوانیم مشارکت این عزیزان را در اداره امورکشور داشته باشیم، فارغ از جنسیت و همین طور فارغ از تفکرشان و فارغ از موقعیت جغرافیایی یا محل زندگیشان یا باورهای اعتقادیشان، بنابراین امیدواریم وزرا با این رویکرد دولت پزشکیان که کابینه را تشکیل دادند، عزیزان در انتخاب استانداران و در انتخاب مدیران میانی با این رویکرد که وفاق شکل بگیرد، همه احساس مشارکت در کابینه و در دولت دکتر پزشکیان کنند. من یک مثالی چند وقت پیش در احترام به آزادگان عزیز جلسهای داشتیم در ریاست جمهوری و خاطرهای از عملیات مرصاد ذکر کردم؛ گفتم زمانی که تمامیت ارضی ما در خطر بود، همه آمدند؛ از بلوچستان، خراسان، آذربایجان، یزد، هرمزگان و اهواز همه آمدند برای دفاع از تمامیت ارضی، کسی هیچ کس را گزینش نکرد برای دفاع از کشور و بر همین اساس بود انسجام شکل گرفت و وفاق بر نفاق پیروز شد. این نشان از این است که ما وقتی وفاق کنیم، همگرا شویم، وحدت کنیم، میتوانیم بر چالشهای بزرگی که ذکرکردم غلبه کنیم و نخبگان کشور باید بیایند به کمک ما که بتوانیم ایران را به جایگاه خودش، به پیشرفت برسانیم. ما هیچ کمبودی، هیچ احساسی نباید کنیم از همسایگانمان پایینتر باشیم. ما باید در منطقه اول باشیم، ما باید جایگاه والای علمی، فناوری داشته باشیم، این جایگاه حق ماست، سابقه تاریخی ما، هویت ملی ما بیانگر این است که ایران میتواند در منطقه اول شود.
تکذیب تغییر استانداران
سؤال: قبل از گزارش دو موضوع را از شما میپرسم؛ در تغییرات و در انتخاب مدیران، ضربالاجل زمانی قائل هستید؟
قائمپناه: نخیر، اتفاقاً یک خبری هم از من نقل کردند که استانداران تا آخر شهریور ماه منصوب میشوند. این خبر تکذیب میشود.
سؤال: البته خبرش این بود؛ همه استانداران عوض خواهند شد به جز یک استاندار که در فضای مجازی دست به دست شد.
قائمپناه: خبر تکذیب میشود، نمیدانم این خبر از کجا ساخته و پرداخته میشود، بیشتر گمانهزنی است. بنده هیچ وقت چنین چیزی را عنوان نکردم. این خبر را به شدت تکذیب میکنم. برادر عزیز، کاردان و با کفایتمان؛ جناب آقای دکتر مؤمنی انشاءالله باید معاونانش را انتخاب کند، با هماهنگی هیئت دولت حتماً استانداران شایسته، کارآمد و توانمند را انشاءالله به هیئت دولت با صبوری و با دقت انشاءالله انتخاب میکنند که ما بتوانیم به آن برنامههای آقای پزشکیان جامه عمل بپوشانیم.
چهارشنبه، سخنگوی دولت معرفی خواهد شد
سوال: آقای دکتر قائم پناه قصد ندارید که در شورای اطلاع رسانی دولت و همچنین موضوع سخنگو تغییراتی را ایجاد کنید؟
قائم پناه: بنده که سخنگو نبودم سعی کردم تا آنجایی که میسر است اخبار را درست به اطلاع مردم برسانم و فکر میکنم انشاالله در اولین جلسه هیئت دولت که چهارشنبه است سخنگوی توانمندی را هیئت دولت باید به تصویب برساند و معرفی خواهد شد، امیدوارم که شما هم از این به بعد با سخنگوی حرفهای ما آشنا شوید و گفتگو کنید.
سوال: آقای دکتر پس انتخاب شدهاند؟
قائم پناه: ۹۰ درصد، ولی باید هیئت دولت تصویب کند.
نشست خبری رئیس جمهور، احتمالا هفته آینده
سوال:، چون الان به جلسه هیئت دولت اشاره کردید بپرسم که آقای رئیس جمهور تا الان نشست خبری که نداشتند؟
قائم پناه: نه نداشتند بیشتر درگیر تشکیل کابینه بودند و احتمالاً در هفته آینده شاید یک نشست خبری شکل بگیرد تصمیم با خودشان است، هر موقع صلاح بدانند.
سوال: در بخش رویکرد وفاق ملی و تاثیر آن در اداره آمور کشور اشاره کردید به تاثیرگذاری جریانهای مختلف سیاسی و حضور افراد مختلف در کابینه، در انتخاب مدیران در انتصابهای مختلف فکر میکنید چقدر تاثیرگذار باشد در حل چالشها و حل موضوعات مهم کشور که منجر خواهد شد به پیشرفت ایران و رسیدن جمهوری اسلامی ایران به جایگاه واقعی در منطقه و در عرصه بینالملل؟
قائم پناه: اولین شرط وفاق همین است که ما چشم انداز و سیاستهای کلی را و برنامه هفتم، میثاقمان برای اجرا باشد و قطعاً در روزهای آینده برای هر وزارتخانه تکالیف رسیدن به این اهداف مشخص خواهد شد ولی آن چیزی را که من دقیقاً میتوانم خدمت شما و ملت عزیز ایران بگویم این است که رویکرد دولت وفاق برای اداره کشور بر مبنای مبانی علمی و دانایی است و خردمندی است، توانا بود هرکه دانا بود ز دانش دل پیر برنا بود، دولت توانمند، دولتی که مبتنی بر کارشناسی باشد توانمند خواهد بود با حفظ ارزشهای ملی و اسلامی خودمان رویکرد دولت وفاق، اداره کشور بر مبنای حق و عدالت است حق و عدالت یعنی اینکه حقوق آحاد مردم ایران بدون توجه به جنسیت، بدون توجه به موقعیت جغرافیایی، بدون توجه به مذهب، بدون توجه به گرایشهای سیاسی باید حقوق همه آحاد ملت به درستی حفظ شود و احقاق حق شود هیچ کس در کشور نباید احساس کند که خدای نکرده حقش ضایع شده است همه ما دولت بر اساس قولی که ریاست محترم جمهور به مردم دادند این است که ما باید رضایت مردم را جلب کنیم.
سوال: در همین رضایت مردمی که الان اشاره میکنید و تاکید میکنید که سرفصل اعضای دولت چهاردهم هم است رئیس جمهور خیلی بر اجرای اسناد بالادستی برنامه هفتم تاکید میکنند نحوه ارزیابی عملکرد مدیران و اعضای دولت هم در اجرای امور مختلف بر همین اساس است؟
قائم پناه: کاملا، اولاً ما در درجه اول عرض کنم، چون هفته دولت هم است ما کارکنان دولت از وزیر تا آخرین ردهای که با مردم در اداره برق، در شهرداری، در سازمان تامین اجتماعی، در بیمارستان با مردم در ارتباط هستند اول این باور باید به وجود بیاید که مردم ارباب ما هستند، میگویند ارباب رجوع، کسی با ارباب خودش از سر غرور صحبت نمیکند ما باید با مردم از سر تکریم صحبت کنیم با ارباب خودمان که مردم باشند باید با احترام صحبت کنیم بنابراین از همین جا هفته دولت است از همه کارکنان دولت میخواهم از همه عزیزانی که در این دولت دارند کار میکنند این رویکرد را در جامعه به منصه ظهور برسانند که مردم ارباب ما هستند و در مقابل مردم تکریم کنیم، احترام کنیم حتی اگر درخواست غیر قانونی دارند به مردم بگوییم که عذر میخواهم نمیتوانم کمکتان کنم و از اینکه قانون اجازه نمیدهد به شما کمک کنم عذر میخواهم این کلام را باید با مردم گفت نه اینکه مردم را خدای نکرده سر بدوانیم.
سفرهای استانی به جمعبندی نرسیده
سوال: در مواجهه با مردم ما در دولت شهید بحث سفرهای استانی را داشتیم که به صورت هفتگی و مستمر انجام میشد، دولت آقای پزشکیان و اعضای کابینه دولت چهاردهم در خصوص سفرهای استانی چه برنامهای دارند؟
قائم پناه: حقیقتش راجع به این فعلاً به جمعبندی نرسیدیم از یک طرف دولت برنامه دارد، برنامه هفتم است برنامه مشخص است، چه پروژههایی برای استانها مشخص شده این که حالا هیئت دولت را به استانها ببریم هنوز به این جمعبندی نرسیدیم شاید رویکرد جدیدی را برای پیگیری انجام بدهیم. دنیای امروز دنیای دیجیتالی است دنیایی است که میشود از راه دور کنترل کرد ولی حتماً ریاست محترم جمهور با مردم صحبت خواهند کرد به دیدار مردم خواهند رفت ولی شاید شیوهای که در گذشته بوده شاید هنوز به جمعبندی نرسیدیم باید در کابینه مورد بحث و گفتگو قرار بگیرد ولی شاید رویکرد جدید انتخاب کنیم. بالاخره اگر کشور برنامه داشته باشد اگر همه تلاش کنند و حمایت کنند برنامهای که بر اساس قانون اجرا شده شاید کمتر نیاز باشد ما مصوبات استانی داشته باشیم. نکتهای که ما باید توجه کنیم هزاران پروژه ناتمام در کشور وجود دارد و محدودیت منابع، اگر قرار باشد پروژههای جدید، مصوبه جدید در استانها شکل بگیرد شاید پروژههای قبلی اجرا نشود و بر اساس منابعمان باید ما اول از همه پروژههای نیمه کاره این سالها را به سرانجام برسانیم بعد برویم استانها و پروژههای جدید را شروع کنیم.
سوال: پس برنامه دولت آقای پزشکیان یک رویکردش اجرای مصوبات نیمه کاره دولتهای قبلی است؟
قائم پناه: حتماً مصوبات دولتهای قبلی تا آن جا که امکانش باشد و از نظر اقتصادی و برنامهریزی توجیه داشته باشد، از نظر فنی توجیه داشته باشد بلاشک ما تعهدات دولت را مکلف هستیم که اجرا کنیم بیتردید این حق آن مردم است، حق مردم بر گردن دولت است که تعهدات دولت قبل را تمام و کمال انجام بدهیم بر اساس منابعی که در اختیار داریم آن چیزی که ما پروژهها را انجام میدهیم ولی باید برای فائق آمدن بر خیلی از مشکلات باید کشور ما ثروتمند شود، باید تولید ثروت شود توسط مردم، تا کی میخواهیم مردم را با یارانه، با کمکهایی که از کمیته امداد، سازمان بهزیستی مردم باید با عزت خودشان سیاستهای دولت بر اساس چشم انداز، بر اساس سیاستهای کلی و برنامه هفتم باید خودشان آن قدر توانایی داشته باشند که تولید ثروت کنند و نیازی به کمک دولت نداشته باشند که با عزت زندگی کنند، مردم نباید دنبال این باشند که یارانهای از دولت بگیرند که حتماً ادامه پیدا خواهد کرد و یا خدای نکرده دست نیاز برای نهادهای مددکاری یا مددجو باشند و به نظر من شأن ملت ایران بالاتر از اینها است، همه جوانان، همه زنان، همه مردان این سرزمین باید با حریت و آزادگی زندگی کنند و دست نیاز برای هیچ کس دراز نکنند، ثروتمند شوند، قوی باشند، زنان ما، مردان ما و امیدوارم با کمک همه مولفههای قدرت و کسانی که در کشور صاحب قدرت هستند بتوانند مردم ایران تولید ثروت کنند و از قبال تولید ثروت توسط مردم و دولت، دولت بتواند به ۳ وظیفه اصلی خودش برسد، وظیفه دولت ایجاد امنیت و احساس امنیت در مردم است، دوم آموزش مردم است یعنی حق مردم است که از دولت آموزش خوب بگیرند همه فرزندان این مملکت بتوانند آموزش خوب داشته باشند، وظیفه سوم دولت سلامت مردم است اینها وظیفه حاکمیت است.
سوال: اقتصاد و معیشت مردم را در قالب امنیت مردم گنجاندید؟
قائم پناه: همه همّ و غم دولت باید این سه اصل باشد وظیفه حاکمان این است که این سه اصل امنیت، آموزش و سلامت را به ارمغان بیاورند.
تعیین تکلیف مردودین در گزینش آموزش و پرورش
سوال: علاوه بر اینکه سکانداری معاونت اجرایی رئیس جمهور را بر عهده دارید مسئولیت اداره امور گزینش کشور را هم در حکم آقای پزشکیان بر عهده گرفتید، در اداره امور گزینش کشور قرار است چه کارهایی انجام بدهید؟ گلایهها در این زمینه کم نیستند مخصوصاً در موضوع کد ۵ و کد ۱۹.
قائم پناه: متاسفانه این روزها شاید صدها پیامک برای من آمده است بعد از این که ابلاغ ریاست محترم جمهور در خصوص موضوع گزینش به بنده محول شد صدها پیامک تلفن از طریق شبکههای مجازی به من پیام دادند که ما مشمول کد ۱۹ یا ۵ شدیم برای دبیران، در ابلاغی که ریاست محترم جمهور به بنده صادر کردند بند ۳ سیاستهای کلی نظام اداری مورخ ۱۴ فروردین ۱۳۸۹ توسط مقام معظم رهبری در بند ۳ این فراز وجود دارد، بهبود معیارها و روزآمدی روشهای گزینش منابع انسانی به منظور جذب نیروی انسانی توانمند، متعهد و شایسته و پرهیز از تنگ نظریها و نگرشهای سلیقهای و غیرحرفهای این تاکید ریاست محترم جمهور در ابلاغ صادرشده از سوی ایشان برای بنده است این سیاست کلی ابلاغی است یعنی ما باید شایستگان این کشور را استخدام کنیم یعنی باید گزینش خودمان را روز آمد کنیم همه کسانی که در این سرزمین هستند حق دارند، عدالت حکم میکند همه عزیزانی که تحصیل کردند در ادارات ما، در آموزش و پرورش ما استخدام شوند رد کردن یا عدم گزینش افراد باید بر منطق حق و عدالت باشد.
سوال: چگونه جلوگیری خواهید کرد از این انتخاب سلیقهای که الان در حکم هم اشاره شده است؟
قائم پناه: الان عرض میکنم قبل از اینکه من بیایم چند روز پیش هم این اتفاق افتاد اولاً از وزیر محترم آموزش و پرورش تشکر میکنم که بعد از اینکه این اتفاق افتاد پیگیر هستند که انشاالله این اتفاق بیفتد. از همین جا از همه عزیزانی که کد ۱۹ خوردند، کد ۵ خوردند میخواهم حتماً اعتراض کتبی خودشان را اعلام کنند انشاالله هیئت مرکزی گزینش آموزش و پرورش رسیدگی میکنند و من خواهشم از عزیزان این است که با جوانان این کشور با زبان احترام صحبت کنند و همانطور که مولا علی در فرمانی که به مالک اشتر صادر کرده میگویند با مردم از سر گذشت برخورد کنید، اگر جوانی استوری گذاشته، اگر پیامی داده یا لباسی میپوشد که شاید مورد نظر شما نباشد شما میتوانید با گزینش این عزیزان، عزیزانی که فرزندان این کشور هستند عزیزانی که در این کشور تربیت شدند و برایشان هزینه شده است سعی کنیم اینها را با یک مقدار گذشت برخورد کنیم و انتخاب کنیم معلمانی را که دانایی بیشتری دارند، دانش بیشتری دارند قطعاً باید این عزیزان دارای سطح علمی بالاتری باشند در گزینش یک مقدار تا آنجایی که بررسی کردم نمره مصاحبه را بیشتر دادند، درصدش را ۴۰ درصد کردند، مبنا باید مبنای علمیتر باشد ممکن است در مصاحبه فردی خوب جواب ندهد یا کم جواب دهد عوارضش همین خواهد شد که با نارضایتی مردم بیشتر مواجه شویم؛ لذا من از همه هستههای گزینش تا ابلاغ جدید شیوه نامهای که هست به قانون ما میتوانیم آیین نامههای گزینش را بر اساس سیاستهای مقام معظم رهبری اصلاح کنیم خواهشم از عزیزان این است که لطف کنند با جوانان کشور یک مقدار مهربانانهتر برخورد کنند، با دختران عزیز این سرزمین مهربانتر باشند، این عزیزان برای این سرزمین هستند متعلق به جمهوری اسلامی هستند اینها را ما باید جذب کنیم اگر احیاناً مشکلی وجود دارد با مهربانی، با جذب اینها در دولت بتوانیم همه ایران را یکپارچه کنیم برای حل مشکلات ما باید کاری کنیم جوانانمان از کشور خارج نشوند وقتی ما میبینیم هزاران نفر از تحصیل کردههای این کشور به خاطر تنگ نظریهای ما رفتند به خارج از کشور یک مقدار دل آدم میسوزد، چرا باید جوانان این کشور ما وطنشان را ترک کنند بروند به کشور بیگانه خدمت کنند پزشک ما مهندس ما چرا باید خارج بروند به خاطر خدایی نکرده کم لطفی و نامهربانی که ما داریم ایران برای همه است ایران برای همه است ایران متعلق به همه ایرانیان است لذا گزینش ما هم با این نگاه این رویکرد را ما از همه عزیزان دست اندرکار این رویکرد را میخواهیم که با نگاهی واسعه صدر بیشتر به جوانان به زنان ما نگاه کنند جذب عزیزان جوان ایرانی باعث عزت ما است باعث افتخار ما است خدای نکرده جوانی به خاطر برخورد نامناسب یک نهاد دولتی یا یک گزینش کشور را ترک کند ما باید پاسخگو باشیم هم در این دنیا و هم در آخرت باید جوابگو باشیم که چرا ما کسانی که تربیت کردیم برایشان هزینه شده است چه پزشک چه مهندس چه پرستار باید کمک کنیم اینها جذب خود جمهوری اسلامی بشوند عزت ایران در گرو رضایت مردم است عزت ایران در گرو رضایتمندی جوانان این کشور است آبادی ایران با مشارکت همه جوانان ایران زنان و مردان این کشور است اگر ما این جوانان و زنانمان خدایی نکرده از ما ناراضی باشند باعث میشود که مردم از جمهوری اسلامی ناراضی باشند ما امیدوار هستیم دولت ما کاری کند که انشاالله در انتخابات آتی هر کسی نامزد شد به جای ۵۰ درصد ۷۰ درصد ۸۰ درصد مردم در انتخابات شرکت کنند رضایت ما از جمهوری اسلامی رضایت مردم از جمهوری اسلامی باعث عزت و سرافرازی ایران است و باعث سربلندی رهبری جمهوری اسلامی ایران است سوال برویم روی درصد اجرایی شدن برنامههای گذشته اگر ۶ برنامه گذشته را ما مروری داشته باشیم درصد اجرایی آن را حالا بر اساس آمارها و ارقامها و برگردیم روی برنامه هفتم آقای دکتر پزشکیان خودشان در تدوین برنامه هفتم نقش داشتند پیش از انتخابات ریاست جمهوری بارها بر اجرای برنامه هفتم تاکید کردند زمانی که به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران هم انتخاب شدند بر این موضوع تاکید کردند و بر اجرای آن در کابینه هم و اعضای هیئت دولت هم تاکید داشتند فکر میکنید با رویکردی که اتخاذ شده و موضوع وفاق ملی که مورد تاکید ایشان و اعضای هیئت دولت بعد از صحبتهای شما هم است امید میرود که چقدر برنامه هفتم ما اجرایی شود قائم پناه قیقتش این برنامه برای همه دستگاههای اجرایی کمی خواهد شد یعنی ما باید ظرف ۵ سال به این اهداف برسیم انشاالله با مجموعه نظام همه ارکان جمهوری اسلامی باید تلاش کنیم بخش عمدهاش هم مربوط به دولت است که ما بتوانیم قدم به قدم بر اساس شاخصهایی که تعیین خواهد شد و برای هر وزیری برای هر وزارتخانه عددهای کمی مشخص خواهد شد که آیا دارد به هدف میرسد یا نرسیده مبنای کارما رسیدن به شاخصهایی است که در برنامه هفتم برای پیشرفت ایران تدوین شده است سوال این نکتهای که الان دارید میگویید همان نکتهای است که آقای دکتر پزشکیان اولین جلسه اشاره کردند که برنامهریزیها مشخص باشد احسا باشد و در اولین جلسه هیئت دولت ارائه شود قائم پناه دقیقاً در ابلاغی که ریاست محترم جمهور ابلاغ برای همه وزرا صادر کرده اشاره شده به چشم انداز به سیاستهای کلی و برنامه هفتم شما مکلف هستید در این چهارچوب به همین خاطر آقای دکتر پزشکیان در مناظراتشان میگفتند من برنامه ندارم برنامه من برنامه هفتم است امکان ندارد کسی بتواند برنامهریزی کند و از صاحبان فرایند دعوت نکند در یک سازمان کوچکم حتی در خانواده هم شما اگر بخواهید در یک خانواده چند نفره کاری را اجرا کنید اگر خانواده همسر خانواده فرزندان خانواده در برنامه ریزی برای تغییر در یک زندگی خانوادگی مشارکت نکنند فکر میکنید این برنامه اجرایی خواهد شد وقتی که مجلس محترم برنامهریزی کرده و بر اساس سیاستهای کلی یعنی به عنوان کسانی که صاحب فرایند یعنی از بدن کارشناسی دولت که قطعاً کماکان در دولت ما خواهند بود از این بدنه کارشناسی این برنامه استخراج شده لایحه تدوین شده و لایحه به مجلس رفته و مجلس هم ۴ سال در کنار دولت است و دولت در کنار مجلس است و خود آقای دکتر پزشکیان به عنوان یکی از اعضای مجلس شورای اسلامی حضور داشتند و از قانون برنامه اطلاع دارند قطعاً ما برنامه جدیدی نخواهیم داشت ممکن است در اجرای بخشهایی است این برنامه قابلیت اجرایی نداشته باشد یا منابعش تدوین نشده میتوانیم با مجلس تعامل کنیم و بندهایی را عوض کنیم تغییر بدهیم ولی قطع به یقین همه تلاش ما این است که به درصد بالایی از این اهدافی که تدوین شده برسیم و مثل گذشته ۱۰ درصد ۲۰ درصد ۲۵ درصد به نظر من کفایت نمیکند امیدواریم بالای ۸۰ درصد بالای ۹۰ درصد به شاخصهایی که در برنامه ۵ ساله تهیه شده بتوانیم برسیم این میسر نیست جز یک همدلی و وفاق همه مجلس دولت و قوه قضاییه که من جا دارد از همین جا دوباره از ریاست محترم مجلس از نمایندگان محترم و به خصوص قوه محترم قضایی که دیداری که من با عزیزان داشتم اعلام حمایتی که از دولت کردند به نظر من بی سابقه بوده ریاست محترم قوه با قدرت اعلام کردند ما برای اجرای برنامه هفتم و برنامه سیاستهای کلی حامی دولت هستیم حمایت میکنیم و از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد این وفاق همین است که همه تلاش کنیم به این هدف برسیم و بالاتر از همه اینها حمایت مقام معظم رهبری و حمایت مردم است مردم از ما مطالبه کنند مردم اجرای برنامه را از ما مطالبه کنند خارج از برنامه از ما نمایندگان محترم و مردم از ما مطالبه نکنند که توافق کنیم بر اجرای برنامه و اجرای برنامه هم بر مبانی علمی خردمندی دانایی نهایت همه اینها برای رضایتمندی مردم و پیشرفت ایران.
سوال: الان اشاره کردید که از وزرا خواستید که برنامههای عملیاتی بدهند متناسب با ظرفیت و متناسب با رویکرد وزارتخانهها و آنچه که احصا کردند به عنوان اولویتها در راستای برنامه هفتم و سیاستهای کلی و برنامههایی که برنامه چشم انداز، برنامه عملیاتی وزارتخانهها و آن بازه زمانی انتخاب شده، چون عدد ۵ ساله را اشاره کردید، کی به دست شما خواهد رسید یا در هیئت دولت مطرح خواهد شد؟
قائم پناه: آن چیزی که مشخص است کابینه یک هفته نیست که تشکیل شده معاونان باید بنشینند
سوال:، چون آقای رئیس جمهور گفته بودند در اولین جلسه.
قائم پناه: اولین جلسه که ریاست محترم جمهور تاکید کردند ما میثاق غیر از این نداریم اولین جلسه حتی قبل از اینکه ما به مجلس برویم روز معرفی کابینه یعنی نامه جناب آقای دکتر پزشکیان و مجلس اعلام نشده بود همه وزرا را آقای دکتر پزشکیان دعوت کردند و آن جا میثاق ما اجرای برنامه و سیاستهای کلی بود.
سوال: و گفتند در جلسه آتی این برنامهریزیها مطرح شود و زمان بندی
قائم پناه: از نظر علمی برنامه باید با صاحبان فرایند یا برنامههای عملیاتی چشم انداز تعیین شده، سیاستهای کلی تعیین شده اینها مبانی علمی دارد، چشم انداز سیاستهای کلی و قانون برنامه این قانونها نیاز به برنامههای عملیاتی دارد هر وزارتخانهای باید بنشیند بر اساس اهدافی که برایش تعیین شده قدم به قدم این برنامهها را اجرایی کند، کل فرایند باید درگیر بشود ممکن است کارشناسان مختلف در سطوح مختلف من از همین جا به همه کارکنان دولت بگویم کمربندها را باید محکم کنند، آقای دکتر پزشکیان کار میخواهد شبانه روز کار میخواهد، چون بنده با ایشان کار کردم خیلی توانمند است، خیلی مطالبهگر است و وزرا باید کمر همت را ببندند معاونان و مدیران کل، استانداران همه و همه باید تلاش کنند، چون دکتر پزشکیان خیلی مطالبهگر است یعنی بر آن وفای به عهد و این که به حرفهایش باید جامه عمل بپوشاند مصر است و این که باز هم در مرقد حضرت امام که بودیم تاکید بر این کرد که من پایبند به آن وعدهها هستم، وعده دکتر پزشکیان خدمت به محرومان بود خدمت به مردم بود لذا همه دولت باید تلاش کند که این وعدهها جامه عمل بپوشد من فکر میکنم شاید در کمتر از چند هفته باید وزرا برنامه عملیاتیشان را اعلام کنند و شاخصهای ارزیابی خودشان را اعلام کنند بارها و بارها این بحث شده که مسئولیت عملکرد و پاسخگویی، مسئولیت میدهیم، نوع عملکرد باید مشخص شود مسئولیت، اجرای برنامه است، عملکرد هم بر مبنای خردورزی شاخصها، رویکرد عدالت خواهی، رویکرد حق طلبی و همینطور رضایتمندی مردم و همه بر مبنای علمی باید تعیین شود در نهایت باید پاسخ بدهیم که چه کارهایی کردیم و در آخر این که چقدر مردم را دولت راضی کرده است و این را انشاالله در چند ماه آینده من به عنوان معاون اجرایی یکی از برنامههایم این است که قبل از چند ماه آینده نظر مردم را راجع به هر وزارتخانه سنجش خواهیم کرد و ببینیم بعد از چند سال چقدر توانستیم مردم را راضی کنیم، امیدوارم همه وزرا بتوانند کارنامه قابل قبولی برای رضایت مردم فراهم کرده باشند.
سوال: ارتباطات مردمی و راههای ارتباطی دولت چهاردهم با مردم چگونه خواهد بود؟
قائم پناه: یک مقدار الان بیشتر نامههای فیزیکی است درصدد برنامهریزی هستیم که با یک پلتفرمی، سامانهای بتوانیم از دانش و فناوری روز استفاده کنیم درخواستهای مردم را به شیوه علمی و به روز دریافت کنیم و نهایتاً جمعبندی کنیم و مطالبات مردم را به استحضار ریاست محترم جمهور برسانیم، جامعه توانمند میتواند مطالبهگر باشد اینجا است که بسط و گسترش نهادهای مدنی، نهادهای صنفی، احزاب سیاسی باید حد واسطی باشند برای انتقال خواستهها و مطالبات مردم به صورت سازمان یافته به دولت و این بحث و گسترش نهادهای مدنی، صنفی و سیاسی میتواند قدمی در جهت توانمندسازی مردم برای درخواست مطالباتشان از دولت باشد.
سوال: کلام آخر.
قائم پناه: آن چیزی را که من به عنوان یک ایرانی مسلمان آرزو دارم این است که جایگاه ایران عزیز را بالاتر از آنچه که الان است باشیم در ۴۰ سال گذشته اقدامات زیادی شده است تلاشهای زیادی شده است ولی آن چیزی که مد نظر ما است این است که جایگاه ایران این نیست، افتخارات تاریخی ما، گذشتههای دور ما مملو از افتخارات بزرگ ایران است امیدوارم در آینده بتوانیم ایران را سرافراز و سربلند کنیم.