نخستین کتاب (حساب فرکتالها و کاربردهای آن در دنیا) به زبان انگلیسی و به همت عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با اشاره به پدیده نفوذ در محیطهای فرکتالی پرداخت وگفت: این پدیده که پیشتر توسط انیشتین در محیطهای پیوسته توضیح داده شده بود، در محیطهای فرکتالی مورد بررسی قرار نگرفته بودو با ارائه یک مدل ریاضی جدید، به تحلیل این پدیده در محیطهای فرکتالی میپردازیم.
علیرضا خلیلی با اشاره به اینکه اشکال فرکتالی بیشترین کاربردشان در علم فیزیک است افزود: فرکتال همان ساختار هندسی هر بخشی از اشیا و موجودات است که به نسبت معین همان ساختار نخستین به دست میآید.
وی تاکنون ۱۰۴ مقاله و سه کتاب تألیف کرده و با دانشگاههای برتر دنیا همکاری داشته است ودر سه سال اخیر جزو دانشمندان ۲ درصد دنیا معرفی شده است.
کتاب (حساب فرکتالها و کاربردهای آن) که به زبان انگلیسی تألیف شده و توسط انتشارات بینالمللی World Scientific منتشر شده است، اولین کتاب در زمینه حساب فرکتالها در دنیا محسوب میشود.
فراکتالها شکلهایی هستند که بر خلاف شکلهای هندسی اقلیدسی به هیچ وجه منظم نیستند و میزان بی نظمی آنها در همه مقیاسها یکسان است.
فراکتال یا بَرخال (انگلیسی: Fractal)، ساختاری هندسی است که با بزرگ کردن هر بخش از این ساختار به نسبت معین، همان ساختار نخستین به دست آید.