مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با آغاز برداشت انگور در شیروان و فاروج پیش بینی میشود ۲۰ هزار تن کشمش تولید شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ صفدر صفدری در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما، نبود صنایع بسته بندی را یکی از ضعفهای استان برای صادرات عنوان کرد و افزود: ۸۰ درصد از کشمش تولیدی به استانهای آذربایجان شرقی و غربی ارسال، بسته بندی و صادر میشود.
وی همچنین در ادامه با بیان اینکه شهرستانهای شیروان و فاروج با داشتن بیشترین سطح قطب تولید انگور کشمشی در استان محسوب میشوند، گفت: سالانه ۶۰ تا ۶۵ هزار تُن انگور کشمشی در استان تولید میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به فعالیت چهار واحد صنایع تبدیلی گفت: این واحدها در زمینه کنسانتره، آبغوره و کشمش فعال هستند، با این حال بیشترکشمشهای تولیدی در استان به صورت تیزآبی و آفتابی است.
وی با بیان اینکه در خراسان شمالی ۱۴ هزار هکتار باغ انگور وجود دارد، گفت: ۶۰ درصد از تولیدات استان مختص انگور است و پیشبینی میشود امسال ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار تن انگور تولید شود.
ارقام عمده انگور خراسان شمالی شامل کلاهداری، کشمشی، عسکری، لعل، انگور سیاه و پیکامی است و ۱۶ هزارو ۸۰۰ بهره بردار در زمینه تولید انگور فعال هستند.
پرورش انگور از قدیم در خراسان شمالی معمول بوده که سازگاری خوبی با اقلیم منطقه دارد و تاکداران استان فراوردههای متنوعی از جمله کشمش، سرکه و شیره انگور تولید میکنند.
از مجموع ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان ۱۴۸ هزار و ۶۶۹ هکتار اراضی زراعی و باغی آبی و ۱۲۷ هزار و ۱۱۱ هکتار اراضی زراعی و باغی دیم است.