نگاه عمیق و علمی به مسئله محیط زیست در کنار هم افزایی و تعامل سازنده رمز موفقیت سمن ها در حفاظت از محیط زیست است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در مراسم گرامیداشت هفته تشکل ها و مشارکت های اجتماعی با بیان اینکه تشکل های مردم نهاد از مهمترین مولفه های حفاظت از محیط زیست هستند، افزود : اگر موضوع حفظ محیط زیست را به منزله یک پرنده در نظر بگیریم قطعا یکی از بالهای آن که باعث پرواز و اوج گرفتن آن می شود ، مشارکت های مردمی و تشکل های مردم نهاد محیط زیستی هستند.
وی درادامه با بیان اهمیت کار مشارکتی در محیط زیست افزود: جایگاه این امر خطیر به اندازه ای است که معاونتی تخصصی تحت عنوان ( آموزش و مشارکت های مردمی) در سازمان حفاظت محیط زیست فعالیت می کند که با برنامه ریزی های مدون و بهره گیری از ظرفیت اقشار مختلف جامعه به ویژه تشکل های محیط زیستی ، موضوع مردمی سازی حفاظت از محیط زیست را با جدیت دنبال می کند.
دکتر سعید شهند مساله حفظ محیط زیست را موضوعی حاکمیتی و فراجناحی دانست و افزود: مطابق اصل ۵۰ قانون اساسی حفظ محیط زیست وظیفه ای همگانی است و وابسته به گروه ، حزب و دولت خاصی نیست و مساله ای اساسی ، ضروری و مربوط به حاکمیت است.
وی ایجاد خانه های محیط زیست را از جمله دستاورد های دولت سیزدهم در راستای مردمی سازی حفظ محیطزیست بیان کرد و افزود: ۱۲ خانه محیط زیست در شهرهای مختلف استان طی سه سال اخیر افتتاح شده است و در راهبری این خانه ها از اعضای سازمان های مردم نهاد محیط زیستی استفاده می شود.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان نگاه علمی و آگاهانه به مسائل و موضوعات محیط زیستی را لازمه کار و فعالیت سازمان های مردم نهاد دانست و گفت : امروز محیط زیست به موضوعی فراگیر و جذاب برای عموم مردم تبدیل شده است و باید به این مساله توجه کرد که اظهار نظر در این حوزه نیازمند علم و آگاهی دقیق و کارشناسانه است و در مواردی هم هرچند اندک شاهد اظهار نظرهای احساسی و هیجانی هستیم که نه تنها کمکی به محیط زیست نمی کند بلکه آسیب زا نیز هستند.
در پایان این مراسم از تعدادی از سازمان های مردم نهاد فعال استان خصوصا چند سازمان مردم نهاد محیط زیستی با اهدای لوح یادبود قدردانی شد.