با وجود ثبت در فهرست آثار ناملموس، اما فقط دو واحد از ۵۰ کارگاه صابون پزی آشتیان در رویارویی با مشکلات پیروز شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک صابون پزی سنتی از مشاغل قدیمی در شهرستان آشتیان است و صابون ارگانیک، سوغات خاص این شهر.
از میان اقتصاد سنتی آشتیان میتوان به کارگاه صابون پزی اشاره کرد که همانند گذشتهها، به صورت سنتی تولید میشود.
تنها چیزی که تغییر کرده، رنگ و لعاب آن است و در تهیه آن از گیاهان دارویی مانند زردچوبه، سدر، گل ختمی و زغالی تولید شده و برای شستشوی سر و بدن استفاده میشود.
صابون سنتی آشتیان مرغوبترین صابون سرشوی تولیدی کشور است که از چربی گاو و گوسفند تهیه شده و مواد شیمیایی در حین پخت از صابون جدا و در آفتاب خشک میشود.
نیکنام رئیس میراث فرهنگی و گردشگری آشتیان با اشاره به قدمت ۵۰۰ ساله این صابون گفت: صابون سنتی در سال ۹۷ در فهرست آثار ناملموس به ثبت رسید.
در آشتیان ۵۰ کارگاه کوچک صابون سازی فعالیت داشتند اما این تعداد به علت حمایت نشدن، به ۲ کارگاه رسیده است.