۹۷ درصد زکات پرداختی در استان اردبیل صرف رفع نیازهای اساسی خانوارهای تحت حمایت و نیازمند در همان منطقه میشود.
علیرضا حسین نژاد افزود: از یکهزار و ۸۵۴ روستای مشمول زکات استان، ۹۲۰ روستا زکات خود را به کمیته امداد استان اردبیل تحویل دادهاند تا برای رفع مشکلات مددجویان و افراد نیازمند در همان منطقه هزینه شود.
وی اضافه کرد: زکات پرداختی برای رفع مشکلات معیشتی، درمانی، تحصیلی، تعمیر و ساخت مسکن مددجویی، تهیه جهیزیه و سایر نیازهای اساسی مددجویان هزینه شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل با اشاره به تشکیل مستمر جلسات شورای زکات در استان با محوریت نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل اضافه کرد: بیش از هفت دستگاه اجرایی برای احیای این فریضه در جامعه با دبیرخانه ستاد زکات استان همکاری میکنند.
حسین نژاد ادامه داد: علاوه بر این هزار و ۱۸۳ عامل افتخاری و ۱۱۰ مبلغ زکات در نقاط مختلف استان اردبیل برای دریافت زکات از مردم و کشاورزان با کمیته امداد همکاری میکنند.
وی گفت: طبق بررسیهای صورت گرفته، ظرفیت زکات استان اردبیل بیش از ۶ هزار و ۵۶۰ میلیارد ریال است، اما به دلیل قصور و کوتاهیهای صورت گرفته از این میزان پارسال تنها ۳۷ میلیارد ریال زکات واجب پرداخت شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل گفت: با بیان اینکه عمده زکات جمع آوری شده در استان اردبیل مربوط به محصول گندم، جو و احشام است، افزود: در حالی که بر اساس فقه اسلام گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مشمول پرداخت زکات است.
حسین نژاد با اشاره به وجود ۴۱۷ هزار هکتار اراضی زیرکشت در استان اردبیل، اظهار کرد: از این مقدار ۳۳۸ هزار هکتار دیم و ۸۰ هزار هکتار آبی است و برای راحتی کشاورزان در مراکز خرید گندم سامانهای طراحی شده تا آنها به راحتی در زمان تحویل محصول زکات خود را پرداخت کنند که البته در برخی روستاها پرداخت زکات به شکل سنتی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه پارسال در مجموع بیش از ۲۴۵ میلیارد ریال زکات اعم از زکات واجب، مستحبی و فطریه در استان اردبیل جمع آوری شد، بیان کرد: از این مقدار ۹۲ میلیارد ریال زکات فطریه بود.
مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل با بیان اینکه پارسال زکات پرداختی در این استان نسبت به سال ماقبل ۲۹ درصد افزایش داشت، اضافه کرد: در پنج ماه سال جاری ۱۸۷ میلیارد ریال زکات در استان جمع آوری شده که از این مقدار ۱۲۰ میلیارد ریال فطریه، ۱۰ میلیارد ریال زکات واجب و مابقی نیز زکات مستحبی است.
حسین نژاد ادامه داد: امسال با راهبری ائمه جمعه و اقدامات فرهنگی و تبلیغی امر جمع آوری زکات همزمان با فصل برداشت محصول در استان آغاز شده و عاملان افتخاری و مبلغان زکات در روستاها مشغول جمع آوری زکات از کشاورزان هستند.
وی با بیان اینکه ظرفیت شورای زکات در رفع فقر و عمران روستاها و مناطق محروم یک ظرفیت بی نظیر است، گفت: امیدواریم امسال با کمک و مساعدت مردم، نیکوکاران، کشاورزان و روستاییان زکات پرداختی در استان اردبیل بیش از پیش افزایش یابد تا گامهای موثری برای رفع نیازهای خانوارهای بیبضاعت و نیازمند برداشته شود.
حسین نژاد با بیان اینکه کمیته امداد به تنهایی و بدون کمک و حمایت مردم و خیرین نمیتواند تمامی نیازهای افراد زیرپوشش را برآورد و مشکلات آنها را برطرف کند، افزود: مردم و خیرین میتوانند با شمارهگیری کد آنی پرداخت #۴۵*۸۸۷۷* و یا از طریق شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۳۰۵۵۲ نزد بانک ملی به نام کمیته امداد استان اردبیل به آسانی کمکهای خود را به دست خانوادههای بیبضاعت استان برسانند.
وی اضافه کرد: برای آشنایی از نحوه کمکرسانی به محرومان جامعه سامانه پیامکی ارتباط مردمی ۳۰۰۰۳۳۳۳۴۵ این نهاد نیز در اختیار مردم و نیکوکاران قرار دارد.