نیروگاههای خورشیدی شناور، ابزاری برای حفظ آب و تامین برق پاک است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، نیروگاههای خورشیدی شناور با نصب روی مخازن آب باعث صرفه جویی در منابع آبی و حفظ آنها با کاهش تبخیر میشوند. این نیروگاهها دارای فناوری پیشرفته و سازگار با محیط زیست هستند.
هند یکی از کشورهایی است که در سالهای اخیر طرحهای مختلفی در این زمینه بویژه در ایالت مادیا پرادش اجرا کرده است. این امر منجر به افزایش تولید انرژی خورشیدی در این کشور شده است.
آژانس بین المللی تحلیل انرژی EMBER اعلام کرد هند در سال ۲۰۲۳ از ژاپن پیشی گرفت و به سومین تولید کننده بزرگ انرژی خورشیدی در جهان تبدیل شد.
هند در سال ۲۰۲۳ میلادی موفق به تولید ۱۱۳ میلیارد واحد انرژی خورشیدی در مقایسه با ژاپن با تولید ۱۱۰ میلیارد واحد انرژی خورشیدی شد.
پیشروترین تولید کننده انرژی خورشیدی در جهان چین است که تاکنون در سال ۲۰۲۴ موفق به تولید ۵۶۴ میلیارد واحد انرژی خورشیدی شده است.
درسطح جهان منابع تجدید پذیر انرژی ۳۰ درصد از برق تولید شده جهان را تشکیل میدهند.
انرژیهای تجدید پذیر از ۱۹ درصد برق جهانی در سال ۲۰۰۰ میلادی به دلیل افزایش انرژی خورشیدی و بادی به ۳۰ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است.
تولید جهانی انرژی خورشیدی در سال ۲۰۲۳ میلادی بیش از ۶ برابر سال ۲۰۱۵ بود این میزان در هند ۱۷ برابر بیشتر است.
سهم تولید انرژی خورشیدی از پنج دهم درصد برق هند در سال ۲۰۱۵ به پنج و هشت دهم (حدود شش درصد) در سال ۲۰۲۸ افزایش خواهد یافت.
کارشناسان بر این باورند که افزایش تولید برق پاک فقط برای کاهش انتشار کربن در بخش برق نیست بلکه برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده برق و جداکردن رشد اقتصادی از انتشار گازهای گلخانهای است.
اظهارات:
کارشناس انرژی
مجری طرح انرژی خورشیدی شناور در ایالت مادیاپرادش
شهروند هندی
سانجی دوبی - قائم مقام وزارت انرژی ایالت مادیاپرادش