امسال۴هزار پزشک ایرانی در اربعین مشغول خدمت رسانی به زوار حسینی هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، معاینه ۶۹۰۰۰ زائر اربعین در شلمچه
دبیر ستاد اربعین دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: از ۱۵ مردادماه تا روز گذشته، ۶۹ هزار و ۱۳۴ زائر در مرکز بهداشتی درمانی و فوریتهای پزشکی حاج قاسم سلیمانی و پایگاههای موقت در شلمچه به صورت سرپایی معاینه شدند.
دکتر افشین دریانبرد، اظهار کرد: در این مدت، ۸۹۳ بیمار برای ادامه درمان به بیمارستانهای شهرستانهای آبادان و خرمشهر با آمبولانسهای اورژانس ۱۱۵ اعزام شدند.
وی گفت: از ابتدای شروع خدماترسانی به زوار اربعین حسینی تا شب گذشته ۳ هزار و ۲۱۹ نفر بیمار گرمازده و دارای علائم ضعف و بیحالی برای دریافت خدمات بهداشتی درمانی به این مرکز مراجعه کردهاند.
دکتر دریانبرد بیان کرد: از ابتدای شروع خدماترسانی به زوار اربعین اباعبدالله الحسین (ع) تعداد کل ماموریت اورژانس دانشگاه علوم پزشکی آبادان در این منطقه یکهزار و ۶۲۷ مورد بوده است و همچنین در همین بازه زمانی ۷۲نفر در چندین عملیات از کشور عراق برای دریافت خدمات درمانی به محدوده فعالیت این دانشگاه اعزام شدند.
یکم شهریور روز پزشک
اولین روز از شهریورماه، در تقویم ملی ما به نام گرامیداشت بوعلیسینا و روز پزشک ثبت شده است، روزی که نشان از اهمیت و نقش بیبدیل این مرد بزرگ در ترویج دانش پزشکی دارد. البته در سایر کشورها نیز با توجه به رویدادهای محلی آن سرزمین روزی دیگر را برای این مناسبت در نظر گرفتهاند.
اما شاید روز پزشک بهانهای باشد برای تجلیل و البته مطالبه از جامعه پزشکان، قدر دانی که شایسته بسیاری از این قشر فداکار و متخصص است که بی شک بدون فعالیتهای فداکارانه، دلسوزانه، متعهدانه و دلگرمکنندهشان، زندگی برای همه آدمهای دنیا سخت و سختتر میشد. ولی شاید مطالبهگری هم یکی دیگر از جنبههای بااهمیت در چنین روزی باشد، اینکه همه کسانی که از ابتدای تحصیل، در مسیر پزشکی قدم برمیدارند، بدانند که چقدر این فداکاری، دلسوزی، تعهد و تخصص و نهایتا امیدواری دادن آنها به بیمارانشان، فارغ از همه مسائل مالی و اقتصادی، میتواند در شغلشان بااهمیت باشد.
شاید لازم باشد در چنین روزی، دوباره و چندباره، به دانشجویان پزشکی یادآوری شد که در چه مسیر مقدسی پا میگذارند و از پزشکان شریفی که تقدس شغلشان را فدای دغدغههای مالیشان نمیکنند تشکر کرد.
چه بسیار پزشکانی که در ادوار مختلف و برهههای گوناگون نقش موثر خود را نشان داده است. دوران دفاع مقدس و دوران همه گیری کرونا از جمله زمانهای برجسته و چشمگیر حضور پزشکان این کشور در دفاع از سلامت جامعه بوده است. پزشکانی که در هشت سال دفاعمقدس از خود رشادت نشان دادند یا در دوران همهگیری کرونا خودشان را سپر جان مردم کردند.
پزشکانی که تعدادشان کم هم نبوده و نیست و ایکاش الگویی باشند برای همه شاغلان این حرفه که نگاه مستاصل بیمار و دستهای لرزان خانوادهاش را نادیده نمیگیرند. شب و نیمه شب، تعطیل و غیر تعطیل یرایشان فرقی ندارد.
آنها سوگند خورده اند که جان بیمارانشان را نجات بدهند. سوگند خورده اند که شرافتشان را زیر پا نگذارند.
امسال۴هزار پزشک ایرانی در اربعین خدمت رسانی کردند از جمله ناخدا یکم دکتر طاهری که ریاست بیمارستان صحرایی ارتش را عهده دار است و بیست و یکسال است که به عنوان پزشک عمومی مشغول به کار است.
تاکید بر احیای پزشک خانواده
نایب رئیس و مسئول کمیته آموزش و پژوهش انجمن پزشکان عمومی ایران بر ضرورت حمایت از سیاستهای احیای صحیح برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در دولت چهاردهم تاکیددارد.
نرگسی گفت: پزشکان عمومی از قشر فعال جامعه پزشکی در اورژانسها و مراکز درمانی مناطق مختلف محسوب میشوند، این پزشکان سلامت مردم را در دورترین نقاط کشور پوشش میدهند تا آنها کمتر دچار بیماری شوند.
توجه به مطالبات پزشکان در اولویت دولت جدید باشد
لاری پور معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی بیش از ۱۵۰هزار پزشک عمومی و متخصص در کشور به ارائه خدمات نظام سلامت مشغول هستند و مطالباتی دارند.
وی گفته زنجیره تامین نیروی انسانی و توجه به نیروی انسانی از چالشهای عمده حوزه سلامت علم پزشکی کشور است که امیدواریم وزیر جدید به آن توجه کند.