ابعاد مصوبه واگذاری ضلع شمالی دنا به استان اصفهان در برنامه گفتگوی ویژه شبکه دنا بررسی و واکاوی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست در برنامه گفتگوی ویژه شبکه دنا با اشاره به اینکه ۴۰ درصد از منطقه حفاظت شده دنا به لحاظ جغرافیای سیاسی در استان اصفهان واقع شده است گفت: مدیریت همه مناطق حفاظت شده دنا مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد است.
محسن آرمین افزود: از سال ۱۳۶۹ مدیریت این منطقه در شورای عالی محیط زیست به کهگیلویه و بویراحمد رسیده است.
وی با بیان اینکه دنا دهمین زیست کره و ذخیرگاه دنیا است، ادامه داد: این زیست کره ۲۵۵ هزار هکتار است که بخش زیادی از این میزان یعنی ۱۵۰ هزار هکتار در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
آرمین با اشاره به اینکه ارتقاء ۳۰ هزار هکتار منطقه شکار ممنوع پادنا به منطقه حفاظت شده تبدیل شود از جمله مطالبه استان اصفهان است گفت: در مصوبه جدید واگذاری دنای شمالی به استان اصفهان منطقه شکار ممنوع پادنا به منطقه حفاظت شده ارتقا داده شد و این مسئله خوبی است اما بحث سدسازی کاملاً در تضاد با این موضوع است.
آرمین تاکید کرد: با در نظر گرفتن مسائل فنی محیط زیستی میتوان مصوبه واگذاری دنای شمالی به استان اصفهان را لغو کرد.
حبیبی کارشناس امور آب هم در این برنامه با قدردانی از مسئولان صدا و سیما برای تهیه برنامه گفتگو محور با موضوع واگذاری ضلع شمالی دنا و واکاوی آن گفت: یکی از روش هایی که مردم را متقاعد می کند و به بیراهه نکشاند همین شفاف سازی است.
وی با اشاره به موضوع مدیریت یکپارچه منابع آب و اینکه اگر قرار است آبی در جایی مدیریت شود باید به همه مناطق و جوانب آن توجه شود افزود: تا سال 1401 اصلا اسمی از سد ماندگان و احداث آن در وزارت نیرو نبود.
کارشناس امور آب ادامه داد: مایه تعجب است که محیط زیست حتی برای طرح ها در جایی که منطقه حفاظت شده هم نیست سختگیری های خاص دارد اما در ماندگان فعالیت تجهیز کارگاه و سد سازی آن هم بدون مجوز ، اما هیچ سختگیری وجود ندارد!
حبیبی اضافه کرد: ۲۰۱ کیلومتر خط انتقال سد ماندگان با خط لوله ۲۰۰۰ میلی متر در حال اتمام است.
وی گفت: قرار بود بند انحرافی و نه سد ایجاد شود اما اکنون بنای ساخت سدی با ظرفیت ۳۰۰ میلیون متر مکعب (تخصیص ۲۸۰ میلیون متر مکعب توسط اصفهان گرفته شده) دارند.
مصوبه جدایی شمال دنا به وسعت ۶۱ هزار هکتار از استان کهگیلویه و بویراحمد و واگذاری آن به استان اصفهان بدون حضور مسئولان ارشد کهگیلویه و بویراحمد اردیبهشت ماه امسال در شورای عالی محیط زیست به تصویب رسیده است.۱۳ اردیبهشت ماه، شورای عالی محیط زیست با حضور هشت وزیر، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، استاندارد، مدیریت بحران، چهار استاد دانشگاه و به ریاست رئیس جمهور شهید برگزار شده است.