رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد: عسل استحصالی از مراتع به علت رطوبت پائین، وجود گونههای مرتعی خاص (فرفیونها) و نسبت قندها، از مرغوبترین عسلهای کشور محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، محمد علی حاتمی زاده ضمن گرامیداشت ۳۱ مردادماه روز جهانی عسل، اظهار کرد: علی رغم اینکه استان یزد کویری، خشک و کم بارش است، ولی در دامنههای قله شیر کوه و کوهپایههای اطراف پوشش گیاهی با گونههای کمیاب مرتعی، مناطق نسبتا خوبی را برای پرورش زنبور عسل ایجاد کرده است، لذا در مقطعی از سال (اوخر زمستان تا اوایل تابستان) در کوهپایههای اطراف شیرکوه پرورش زنبور عسل رونق دارد.وی با بیان اینکه حدود ۶۸۳ نفر زنبوردار با ۹۵ هزار و ۶۲۱ کلنی زنبور عسل در استان فعالیت میکند، افزود: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۴۹۷ تن عسل، ۴.۸ کیلوگرم ژله رویال، ۳۱۷ کیلوگرم گرده گل و ۵۱ کیلوگرم بره موم تولید شده که بیش از ۸۰ درصد آن مربوط به شهرستانهای مهریز و تفت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت:با پیگیریهای استان و وزارت جهاد کشاورزی مشکل بیمه، تسهیلات و نهادههای زنبوداران در حال بررسی بوده و در این خصوص اقداماتی صورت گرفته و انشالله در آینده نزدیک مشکلات مرتفع خواهد شد. حاتمی زاده در پایان ضمن اشاره به اینکه عسل یزد به استانهای همجوار صادر میشود، خاطر نشان کرد: عسل استحصالی در استان یزد به دلیل گونههای خاص مرتعی، کوهستانی و کوهپایهای در کویر همانند فرفیونها (خشیر)، آویشن، گون، گاوزبان و مرزنگوش همچنین رطوبت حداقل۱۷ درصد از عسلهای ممتاز ایران به حساب میآید.