برگزیدگان بیست و پنجمین همایش بین المللی رویان و ششمین جایزه دکتر کاظمی آشتیانی مشخص شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، رئیس پژوهشگاه رویان در نشست خبری که صبح امروز در پژوهشگاه رویان برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: پژوهشگاه رویان به عنوان نمایندهای از کشور ایران با برگزاری این رویداد علمی در زمینههای پزشکی، تولید مثل و سلولهای بنیادی همچنین با به کار گیری روشهای پیشرفته زیست فناوری مانند همانند سازی جانوری، تاکنون گام بزرگی در راستای اعتلای نام ایران و کسب جایگاهی قابل قبول در سطح بین المللی برداشته است.
عبدالحسین شاهوردی افزود: یکی از فعالیتهای شاخص جشنواره تحقیقاتی بین المللی رویان اعطای جایزه دکتر کاظمی به محققات برجسته، صاحب نظر و تاثیر گذار در حوزه زیست شناسی است، این جایزه با همکاری پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از سال ۲۰۱۰ میلادی تاکنون به ۵ محقق برجسته از کشورهای آمریکا، آلمان، هلند و ایتالیا اعطا شده است و امسال شاهد اعطای ششیمین دوره آن هستیم که از ۷ تا ۱۰ شهیرور در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود
وی در ادامه افزود: در ۲۵ سال برنامه علمی جایگاه خوبی را برای معرفی توانمندی علمی فناوران ایرانی در سطح بین المللی برداشتیم و تعاملات داخلی و بین المللی بین فناوران ایرانی و سایر فناوران در سطح جهان شکل گرفته است
دکتر شاهوردی ضمن تاکید بر توسعه فعالیتهای علمی و تحقیقاتی در بخش موضوعات بین رشتهای گفت: در این دوره از همایش به موضوعات بین رشتهای پرداخته شده است تا روند در مانی بیماران تسریع شود.
وی در ادامه به هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: امروزه از طریق هوش مصنوعی میتوانیم اطلاعات زیادی از بیماران دریافت کنیم و هوش مصنوعی میتواند پیش بینی وضعیت بیماران و روند درمانی آنها را پیش بینی کند و این تبادل اطلاعات بین محققان ایرانی و خارجی در این همایش شکل میگیرد.
رئیس پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه بسیاری از بیماران خارجی، ایران را برای درمان انتخاب میکنند، گفت: در دهه ۶۰ بیماران در حوزه ناباروی به خارج از کشور میرفتند و هم اکنون بعد از ۳ دهه ما میزبان بیماران در کشور هستیم.
در ادامه دبیر همایش بین المللی پزشکی تولید مثل رویان گفت: هم اکنون باید در حوزه رشتههای بین رشتهای به ویژه مهندسی بافت و کمک به زوجین نابارور فعال باشیم چنانچه در این زمینه از کنگره ژنتیک زوجین و سایر بیماریهایی که کیفیت زندگی خانمها را تحت تاثیر قرار میدهدو همچنین استفاده از هوش مصنوعی در راستای تولد نوزاد سالم بحث و تبادل نظر میکنیم.
مریم حافظی افزود: در این همایش ۱۸۶ مقاله پذیرفته شد که ۱۴ مقاله به صورت سخنرانی ارائه میشود.
در ادامهدبیر علمی بیستمین کنگره بین المللی فناوری سلولهای بنیادی گفت: در سالهای اخیر پژوهشگاه رویان در حوزه پزشکی باز ساختی موفق عمل کرده و این همایش فرصتی است تا دستاوردهای فناوران و محققان ایرانی را به تمام محققان جهان نشان دهیم.
لیلا تقی یار افزود: در حوزه هوش مصنوعی پیشرفتهای زیادی شکل گرفته است و ما تلاش کردین در این دوره از همایش از فعالیتها و روند تحقیقاتی دانشمندان خارجی بهره ببریم، همچنین در حاشیه این همایش کارگاه و نمایشگاهی از دستاوردهای فناوران ایارنی و خارجی ارائه میشود.
زهرا عز آبادی دبیر همایش پرستاری و مامائی نیز درادامه گفت: در این دروه از همایش ۴۴ مقاله به دبیر خانه ارسال شد و موضوع آلایندهای محیطی و شیمیایی و تاثیر آن در ناباروی و حفظ باروری از جمله محورهای این دوره از محسوب میشود.
در ادامهدبیر اجرایی بیست و پنجمین کنگره رویان گفت: امسال ۷۵ مرکز علمی با رویان در برگزاری همایش همکاری داشتند و محققانی از کشورهای امریکا، انگلیس، آلمان، اتریش، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، چین، روسیه، قطر و هند حضور دارند.
روح الله فتحی افزود: به طور کلی ۴۲۰ مقاله به دبیر خانه ارسال و ۳۷۰ طرح پذیرفته شد که درنهایت ۷ طرح به عنوان طرحهای برگزیده معرفی شدند.
پروانه افشاریان دبیر ششمین دوره جایزه دکتر کاظمی گفت: برندگان این دروه از جایزه دکتر کاظمی آشتیانی، پروفسور توماس براون از محققان موسسه تحقیقات قلب و ریه آلمان و دکتر نیکلاس ریورون دانشمند برجسته اتریشی هستند.