مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: ارایه خدمات آموزشی، مسکن و دسته چک به شرط ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان امکان پذیر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه ارائه خدمات آموزشی، مسکن و دسته چک به شرط ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان است از تایید مالکیت ۱۱ میلیون سرپرست خانوار در این سامانه خبر داد.
ابوالفضل نوروزی افزود : در حوزه اطلاعاتی توسط سایر دستگاهها در سامانه ملی املاک و اسکان، ۴۵۰ میلیون رکورد اطلاعاتی ثبت شده است. همچنین تاکنون بیش از ۲۰ وب سرویس به سامانه ملی املاک و اسکان متصل شده اند.
نوروزی در خصوص خوداظهاریها در سامانه ملی املاک و اسکان توضیح داد: تا فروردین ۱۴۰۲ میزان خوداظهاریها در سامانه ملی املاک و اسکان حدود ۳ میلیون سرپرست خانوار بود و این عدد در یک سال و نیم گذشته به میزان ۱۲ میلیون نفر رسیده است که رشد ۴ برابری را شاهد بودیم.
به گفته وی، با توجه به اینکه افراد چنانچه اطلاعات خود را در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت نکنند خانه آنها خالی تلقی خواهد شد، گفت: خدمات عمومی به افرادی ارایه میشود که اطلاعات ملکی خود را در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت کنند.
مدیریت بازار مسکن با تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان
مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن تصریح کرد: ثبت اطلاعات ملکی خانوارها طبق قانون، فرصت مناسبی را برای قانونگذار فراهم خواهد کرد تا برای سیاستگذاریهای آتی مسکن چشم انداز واقع بینانهای داشته باشد و همچنین در شناسایی محتکران و دلالان کمک قابل توجهی میکند.
ارایه خدمات آموزشی، مسکن و دسته چک به شرط ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان
این مسئول در وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه هماکنون بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در سراسر کشور در حال ساخت است، گفت: هم اکنون ارایه همه خدمات آموزش و پرورش، خدمات مسکن وزارت راه و شهرسازی و ارایه دسته چک منوط به ثبت اطلاعات ملکی در سامانه ملی املاک و اسکان است.
نوروزی افزود: تاکنون در سامانه ملی املاک و اسکان ۱۲ میلیون نفر خوداظهاری کردهاند که اگر هر خانوار را میانگین ۳ نفر در نظر بگیریم، حدود ۴۰ میلیون نفر تعیینتکلیف شدهاند. همچنین ۱۱ میلیون مالکیت در سامانه ملی املاک و اسکان شناسایی شده است که این میزان شناسایی از طریق ۴۵۰ دستگاه اطلاعاتی به دست آمده است.
نوروزی توضیح داد: ۷۵ میلیون و ۱۸۹ هزار کد ملی در سامانه املاک و اسکان ثبت شده که سکونتگاههای آنها مورد شناسایی قرار گرفته است. همچنین ۲۱ میلیون سکونتگاه در سامانه املاک و اسکان شناسایی و ۱۱ میلیون مالکیت از سوی وزارت راه و شهرسازی تشخیص داده شده که از این تعداد ۴ میلیون نفر خوداظهاری کردهاند.
نوروزی با بیان اینکه در بحث شناسایی خانههای خالی هدف ما اخذ مالیات از دانه درشتها بوده است، گفت: ۵۰۰ هزار خانه خالی بر اساس قانون شناسایی کردهایم، اما هدف ما از اجرای این قانون اخذ مالیات از بانکها و یا اشخاص حقوقی بوده است که چندین خانه خالی داشته و در حال حاضر سه بانک بیشترین خانه خالی را دارند که با پیگیریهای صورت گرفته از این تعداد ۱۸۲ هزار واحد خانه خالی به بازار عرضه شده است.
نوروزی افزود: در دو سال گذشته ۱۸۲ هزار واحد مسکونی برای اشخاصی که بیش از ۱۰۰ واحد خالی داشته اند که بخش عمدهای از آنها هم برای بانکها بوده است به بازار عرضه شده است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی افزود: بخش عمدهای از واحدهای خالی از سکنه در استانهای تهران، تبریز و اصفهان بوده که با اقدامات و نامهنگاریهای انجام شده منجر به عرضه واحدها به بازار مسکن شده است. این اقدامات زمینهساز آن شده که بعد از ۷۴ ماه افزایش قیمت مسکن تک رقمی شود.
رحیمی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ تعداد واحدهای خالی که وزارت راه و شهرسازی معرفی کرده ۵۹ هزار و ۱۱۰ واحد مسکونی بوده است.
وی افزود: بیشترین مالکان خانههای خالی بانکهای خصوصی ، موسسههای اعتباری و اشخاص حقوقی هستند.