در فاجعه برج مسکونی گرنفل ۷۲ نفر از جمله ۱۸ کودک در حالیکه والدینشان ملتمسانه درخواست کمک میکردند زنده در آتش سوختند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، بازماندگان قربانیان برج مسکونی گرنفل، عدالت خواهی درباره مقصران فاجعه آتش سوزی این برج را خواستار شده اند، فاجعهای که ۷۲ نفر از جمله ۱۸ کودک در آن در حالیکه والدینشان ملتمسانه درخواست کمک میکردند زنده در آتش سوختند.
پیتر یک فعال مدنی میگوید: هفت سال گذشت و معلوم شده که مجموعهای از اهمال کاریها و بی توجهیها و فساد مالی منجر به بروز این فاجعه شده، اما هیچ فردی متهم و بازداشت نشده است و هیچ کس حساب پس نداده است.
بازماندگان این فاجعه و خانوادههای قربانیان میگویند بارها درباره نا ایمن بودن این برج مسکونی متعلق به شهرداری لندن که بیشتر رنگین پوستان و مهاجران را در آن جای داده بودند هشدار داده شد. هشدار درباره نداشتن زنگ خطر آتش سوزی، نبود پلههای اضطراری و شبکه مهارآتش و دیگر موارد ایمنی، اما هر بار نادیده گرفته شد.
یک بازمانده از خانواده قربانی برج گرنفل میگوید: هفت سال است که هر سال به این شکل صبورانه گرد هم آمده ایم تا عدالت درباره مقصران جان باختن عزیزانمان اجرا شود، اما ظاهرا انتظاری بی جا بوده و از سکوتمان سوء استفاده و اجرای عدالت به فراموشی سپرده شده است.
بازماندگان این فاجعه و خانواده هایشان اقدامات امدادی ضعیف و نامناسب آتش نشانی و دستگاههای امدادی و توصیههای نادرست به خانوارهای گرفتار در دود و آتش را از جمله علتهای افزایش قربانیان میدانند.
یک شهروند انگلیسی میگوید: هفت سال گذشت، اما هیچ عدالتی اجرا نشده، من خودم در فاجعه گرنفل یکی از دوستان صمیمیم را به نام خدیجه از دست دادم.
پس از هفت سال کاملا آشکار شده که برای پاسخگوکردن مقصران بروز این فاجعه و مجازات شرکتهایی که با صدور گواهی ایمنی تقلبی در ایجاد این فاجعه نقش داشتند، نهادهای مسئول و دولت ارادهای ندارند.
در هفتمین سالگر فاجعه گرنفل هم مسئولان مربوط اعلام کردند بررسیها درباره مقصران بروز این فاجعه ادامه دارد. خانوادههای قربانیان فاجعه گرنفل میگویند امیدی به اجرای عدالت درباره مقصران مرگ فجیع عزیزانشان ندارند.
با این که مقامات انگلیس از هفت سال پیش که این فاجعه روی داد اعلام کردند بررسی چرایی و چگونگی وقوع این آن را آغاز کرده اند تا نقش افراد و سازمانهای مسوول، درسهایی که باید از آن آموخته شود و راههای پیشگیری از تکرار این گونه حوادث انجام شود به تازگی مسئولان مربوط اعلام کردند بررسیها هنوز به پایان نرسیده و هیچ نتیجه روشنی به دست نیامده است.
در آتش سوزی برج مسکونی گرنفل، ۷۲ نفر از جمله دو خواهر ایرانی جان باختند، هفت نفر همچنان مفقودند و بیش از هفتاد نفر هم زخمی یا دچار سوختگی شدند. ویرانه باقی مانده از این آتش سوزی، هنوز به همان صورت و البته با پوششی پلاستیکی سفید باقی مانده است.
بازرسان سازمان آتش نشانی و امداد لندن اعلام کردند که آتش سوزی این برج مسکونی متعلق به شهرداری لندن، از یک یخچال فریزر مدل هات پوینت شروع شد که این مدل یخچال آزمایشهای لازم را کامل طی نکرده بود و باید جمعآوری میشد. همچنین این کارشناسان اعلام کردند موادی که در کف و نمای این برج استفاده شده بود نیز از نوعی ارزان بود که سریع شعله ور میشد.
همچنین گفته شد هنگام شروع آتشسوزی، زنگهای خطر به صدا در نیامدند و بدین سبب بسیاری از ساکنان ساختمان، به موقع، متوجه آتشسوزی نشدند و ساختمان را ترک نکردند. پلههای اضطراری این ساختمان نیز اساسا قابل استفاده نبودند.
در پی بروز این فاجعه، مردم از کشته شدن دهها نفر در برج گرنفل مردم خشمگین به خیابانها آمدند و اجرای عدالت درباره مقصران و عامل بروز این فاجعه را خواستارشدند.
خانوادههای قربانیان آتش سوزی برج گرنفل و مردم محله میگویند به هیچ بررسی درباره فجایع در انگلیس، امید ندارند. این افراد گفته اند همان گونه که پس از سالها بررسی درباره پرونده خونهای آلوده و همه گیری کووید، هیچ نتیجه مفیدی به دست نیامد، بعید است از بررسی آتش سوزی در برج گرنفل، عدالت اجرا شود، به خانوادههای قربانیان و آسیب دیده، غرامت بپردازند و افراد و سازمانهای خاطی، مجازات شوند. نتیجه این قبیل بررسیها با این که صدها میلیون پوند هزینه میشود، قانونا لازم اجرا نیستند و هیچ ضمانت اجرایی ندارند.
اظهارات:
۱ – پیتر – فعال مدنی در انگلیس
۲ – بازمانده قربانیان برج گرنفل
۳ – شهروند انگلیسی