براساس آماری که به تازگی منتشر شده است، نزدیک به ۱۴۰۰۰ نفر در انگلیس برای خسارت ادعایی ناشی از دریافت واکسنهای کرونا از دولت درخواست غرامت کردهاند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه انگلیسی تلگراف؛ براساس آماری که به تازگی منتشر شده است، نزدیک به ۱۴۰۰۰ نفر در انگلیس برای خسارت ادعایی ناشی از دریافت واکسنهای کرونا از دولت درخواست غرامت کردهاند.
قبلاً به افرادی که از مشکلاتی از جمله سکته مغزی، حملات قلبی، لخته شدن جدی خون، التهاب نخاع و فلج صورت رنج میبرند، غرامت پرداخت شده است.
حدود ۹۷ درصد از درخواستها مربوط به واکسن «آسترازنکا» است، و بقیه به واکسنهای «فایزر» یا «مدرنا» مربوط میشود.
از زمان تأسیس «طرح پرداخت خسارت واکسن (VDPS)» در انگلیس در سال ۱۹۷۹، حدود ۱۶۰۰۰ درخواست غرامت دریافت کرده است، اما واکسن «کرونا» اکثریت قریب به اتفاق این ادعاها را تشکیل میدهد.
با وجود هشدارها و ثبت تعداد فزاینده موارد لخته شدن خون پس از دریافت واکسن AstraZeneca، دولت انگلیس به توصیه و استفاده از این واکسن ادامه داد، با وجود این که واکسیناسیون قبلا در آلمان، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، دانمارک، نروژ، هلند، سوئد و لتونی تا مارس ۲۰۲۱ متوقف شده بود.
درخواست غرامت هزاران نفر از سوی پزشکان مسئول ارزیابی پزشکی رد شد، پزشکان به این افراد گفتند هیچ مدرک مشخصی وجود ندارد که واکسن باعث آسیب شده است، به صدها نفر دیگر هم به دلیل اینکه به اندازه کافی صدمه ندیدهاند غرامت پرداخت نشد.
افرادی که مشکل جدی دارند ۱۲۰۰۰۰ پوند دریافت میکنند، اما تاکنون دولت تنها به ۱۷۵ مورد پول پرداخت کرده است، کمتر از ۲ درصد از افرادی که درخواست غرامت کردهاند.
در ابتدای سال جاری، آسترا زنکا AstraZeneca برای اولین بار در یک سند قانونی ارائه شده به دیوان عالی اعتراف کرد واکسن ضد ویروس کرونای این شرکت میتواند در موارد بسیار نادری باعث ایجاد لخته خون و تعداد کم پلاکت در افراد شود.
در چند ماه پس از معرفی واکسن، دانشمندان عوارض جانبی بالقوه جدی را شناسایی کردند. سپس توصیه شد واکسن جایگزین به افراد زیر چهل سال داده شود، زیرا خطر واکسن آسترازنکا AstraZeneca بیشتر از آسیب ناشی از ویروس کرونا است.