همایش «توانمندسازی و توسعه سازمانهای کارگری و کارفرمایی» در کوشک باغ هنر تهران با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جمعی از فعالان کارگری و کارفرمایی و معاونان این وزارتخانه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در ابتدای این همایش معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در دو سال گذشته شمار مقرری بگیران بیمه بیکاری از ۲۴۰ هزار به ۱۴۵ هزار نفر رسیده و حوادث کار با همت و کمک تشکلها کاهش یافته است.
علی حسین رعیتی فرد افزود: وزارت کار درحالی تحویل دولت چهاردهم میشود که چالشهای مهم و مشکلات پایهای آن حل شده است.
وی افزود: امروزه نقش تشکلهای کارگری و کارفرمایی برای تحقق کار شایسته اهمیت دارد و مقاولهنامههایی در سطح جهانی درباره جایگاه این تشکلها وجود دارد.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: شعار سال منتخب رهبری که بحث مشارکت مردمی است، بیش از هر نهاد دیگر در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تحقق یافته است. ما باید قواعد و قوانین مربوط به تشکلهای کارگری و کارفرمایی را بازبینی و حوزه امور تشکلها را آسیب شناسی و نقطه ضعفها را مدیریت کنیم.
رعیتی فرد تصریح کرد: سه ضلع سه جانبهگرایی اگر در شورای عالی کار و شورای عالی حفاظت فنی تشکیل نشده بود، ما در مدیریت امور دچار مشکل شده بودیم. در دولت سیزدهم تلاش شد که حضور تشکلها جدی باشد، به طوری که در این دولت برای نخستین بار کانون بازنشستگان تامین اجتماعی نقش محوری در هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی داشتند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم اظهار کرد: ۹۴۰ واحد بنگاهدار با ۱۱۰ هزار کارگر معوقات حقوقی داشتند که این عدد به ۶۰۷ بنگاه کاهش پیدا کرده است. همچنین آمار ۲۴۰ هزار نفرمقرری بگیران در شهریور ۱۴۰۰ به ۱۴۵ هزار نفر کاهش یافت.
رعیتی فرد در ادامه سخنان خود به کاهش زمان رسیدگی به مشکلات جامعه کارگری اشاره کرد و گفت: امروز رسیدگی به مسائل و مشکلات کارگران کوتاه شده و به ۴۰ روز رسیده و نیز راه اندازی سامانه ثبت حوادث که در صورت وقوع حادثه حتی اگر کارفرما اعلام نکند کارگران میتوانند در این سامانه به ثبت برسانند.
وی خاطرنشان کرد: ۵ تشکل ذیل فصل کار تعریف شده ۳ تشکل کارگری و ۲ تشکل کارفرمایی که بر اساس آمار شورای اسلامی کار دارای ۲۰۲۶ کانون در ۲۹ استان، انجمن صنفی کار ۱۶۶۳ کانون در ۲۰ استان و مجمع نمایندگان کارگری با ۶۸۵۰ کانون در ۲۰ استان فعالیت دارند.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: هم اکنون ۱۳ هزار و ۵۰۰ تشکل در کشور شکل گرفته که به ما در روابط امور کار کمک میکنند.
سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در این همایش اولویت اصلی شهید رئیسی را اجرای عدالت اجتماعی دانست و گفت: رسالت اصلی شهید رئیسی حمایت از جامعه کار و تولید بود.
سیدصولت مرتضوی گفت: موضوع کار و تولید در مکتب عملی و منظومه فکری شهید آیتالله رئیسی از جایگاه بالایی برخوردار بود و همزمان با حضور در قوه مجریه، نگاه عدالتمحور و حفظ کارگاههای تولیدی و شان کارگران مورد تاکید و اولویت قرار گرفت.
مرتضوی تاکید کرد: در دولت سیزدهم، حدود ۱۰ هزار کارخانه تعطیل، نیمهفعال و راکد احیا و به چرخه تولید اضافه و ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شد؛ در این حوزه اساسا افراد با بیمهپردازی حداقلی، تایید کننده این آمار است.
وزیرکار تصریح کرد: برمبنای دادههای سازمان تامین اجتماعی بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار بیمه شده جدید در سه سال اخیر به جمع بیمهای سازمان اضافه شدهاند و این نیز مؤید ایجاد شغل در کشور است.