همزمان با دویست و پنجاه و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، لایحه تشکیل سازمان گردشگری شهرداری تهران بررسی و برای بررسیهای مجدد به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مرجوع شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، همزمان با دویست و پنجاه و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، لایحه تشکیل سازمان گردشگری شهرداری تهران بررسی و برای بررسیهای مجدد به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مرجوع شد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران هنگام بررسی این لایحه گفت: لایحه تشکیل سازمان گردشگری مختصر بود و به ساختار، اهداف، چگونگی تشکیل و ادغام سازمانها و مجموعهها توجه نشده بود.
نرگس معدنی پور افزود: فقط مجوز ادغام مراکز گردشگری در این لایحه آمده بود که تصمیم گرفتیم لایحه اصلاح و برای تصویب به شورا ارسال شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا همچنین گفت: شهرداری تهران موظف است به منظور توسعه گردشگری پایدار شهری، تأمین زیرساختها و رفع کمبودها، افزایش کمی و کیفی خدمات و تأسیسات گردشگری و تبدیل شهر تهران به مقصد گردشگری با جذب گردشگران و جهانگردان و ایجاد چرخه رفت و آمد با دیگر مراکز جهانگردی و تفریحی با رویکرد کوچک سازی و چابک سازی ساختار شهرداری تهران برای تشکیل سازمان گردشگری اقدام کند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز گفت: تا چندسال پیش سازمانی تحت عنوان سازمان گردشگری در دولت وجود داشت و اکنون نیز یک وزارتخانه ماموریت گردشگری داخلی و خارجی را دنبال میکند.
سید جعفر تشکری هاشمی افزود:فعالیتها و تشکیلات موازی از آفتهای کشور ما هستند و تداخلات کاری منجر به صرف انرژی بسیار میشود به نظر میرسد با بودن وزارت گردشگری و ادارات کل این وزارتخانه، تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران موازی کاری است.
این عضو شورا همچنین گفت: در هیچ یک از وظایف شهرداری تهران، ماموریتی تحت عنوان گردشگری وجود ندارد و امروز چیزی فراتر از قانون را برای شهرداری تهران تعریف میکنیم، با ایجاد این سازمان باید پستهای جدیدی را به وجود آورد و نیروی انسانی متعددی را جذب کرد که این کار در مسیر چابک سازی شهرداری موثر نیست.
رئیس کمیته حقوقی شورا نیز در ادامه این جلسه گفت:سازمانی در شهرداری تحت عنوان سازمان فرهنگی و هنری داریم که میتواند امور گردشگری را نیز دنبال کند.
مهدی اقراریان افزود: در اساسنامه سازمان فرهنگی و هنری به اجرای امور گردشگری اشاره شده و اگر قرار بر این است که کار گردشگری انجام ندهد باید اساسنامه آن سازمان را تغییر دهیم.
مهدی اقراریان با بیان اینکه ما حوزه فرهنگ را به اندازه خودمان میشناسیم و میگوییم که این موارد باعث اتلاف هزینهها میشود، افزود: این موارد از محل شهر فروشی، عوارض و از جیب مردم دنبال میشود.
در ادامه رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در حکم ۹۱ به تشکیل سازمان گردشگری اشاره شده است، گفت: در برنامه چهارم به افزایش نیافتن نیروهای انسانی اشاره شده و نباید نیرویی با تشکیل این سازمان اضافه شود و باید به چابک سازی سازمان توجه شود.
مهدی چمران با تأکید بر اینکه درست است که وزارت میراث فرهنگی داریم، اما اگر قرار باشد کاری انجام شود باید شهرداری انجام دهد، افزود: اگر قرار بر برگزاری تورهای گردشگری باشد، شهرداری باید انجام دهد شهرداری مکمل وزارت میراث فرهنگی است.
در ادامه رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه تشکیل این سازمان حکمی است که ما در برنامه چهارم تصویب کرده ایم، گفت: اگر قرار بر تشکیل نشدن این سازمان باشد، باید در ابتدا حکم برنامه چهارم توسعه را تغییر دهیم.
محمد آخوندی با تأکید بر اینکه شهرداری موظف به تشکیل سازمان گردشگری است و حتی ارائه لایحه نیز ضرورتی ندارد، افزود:این لایحه یا باید بازگردد و یا رد شود و درنهایت لایحه کامل سازمان پس از اعمال اصلاحات با ساختار و اساسنامه به شورا ارائه شود.
سوده نجفی رئیس کمیته سلامت شورا نیز ضمن طرح این سوال که سازمان گردشگری با معاونت حفظ بافتهای تاریخی اداره کل معماری و شهرسازی تداخلی دارد یا خیر؟، گفت: سوال دیگر بنده این است که در این لایحه فکری به حال گردشگری سلامت شده است یا خیر؟
پرویز سروری نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بحث درباره سازمان گردشگری به این معناست که نظر خود در برنامه چهارم را نقض میکنیم، افزود: تقاضای ما این است که در خصوص لایحه تشکیل سازمان صحبت شود نه موارد دیگر.
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه به تازگی ابلاغ شده و درباره بخشهای مختلف تهران تکالیف مهمی قید شده است، گفت: سند برنامه دولت نیز باید برنامه هفتم باشد و به همین دلیل است که رئیس جمهور میگوید که من هیچ برنامهای ندارم جز برنامه هفتم. وی افزود: بنابر برنامه هفتم باید پنج درصد از ساختارهای سازمانی کاهش یابد و سازمان اداری و استخدامی مکلف است تا پایان سال اول برنامه، فعالیتهای خارج از وظایف ذاتی و غیرضروری دستگاههای اداری را حذف کند.
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا با بیان اینکه باید شرکتهایی که قرار بر ادغام آنها بود در لایحه لحاظ میشد، افزود: کسی در ضرورت تشکیل این سازمان شکی ندارد هم در صندوق بازنشستگی و هم در سازمان فرهنگی و هنری و هم در سایر مجموعهها ظرفیت در حوزه گردشگری وجود دارد مناطق نیز امکانها و توانایی خوبی در این حوزه دارند؛ لذا تشکیل این سازمان ضروری است و باید در جلسهای دیگر پس از رفع ابهامات، لایحه بررسی شود.
گفتنی است بر اساس پیشنهاد رئیس شورای شهر تهران، لایحه تشکیل سازمان گردشگری برای بررسی مجدد و رعایت ساختارها مرجوع شد.