بایدها و نبایدهای بهداشتی سفر اربعین/ بخش ۲
لازم است که زائران در اربعین حسینی در خصوص رعایت مسائل بهداشتی و ایمنی در کنترل و کاهش بیماریهای متعدد اهتمام ورزند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، در آستانه اربعین سید و سالار شهیدان، حضرت امام حسین (ع) که هرساله با موج عظیم شرکت زائران آستان مقدسش همراه است، نکات بهداشتی ضروری برای حفظ سلامت شرکت کنندگان در این آئین معنوی را با هم دنبال میکنیم.
به دلیل گرمای هوا از مصرف غذاهای حاوی نمک زیاد خودداری کنید، چراکه مصرف نمک زیاد باعث افزایش تشنگی و از دست رفتن آب بدن میشود و میتواند فرد را مستعد گرمازدگی کند.
برای پیشگیری از گرمازدگی از شربتهای خاکشیر و تخم شربتی استفاده کنید. البته تا جایی که امکان دارد در خانه این شربت را تهیه کرده و به همراه داشته باشید.
برای پیشگیری از بیماریهای گوارشی، تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کنید.
شست و شوی قاشق و چنگال و سایر ظروف مواد غذایی باید به خوبی انجام داده شود و در صورت امکان از قاشقهای یک بار مصرف استفاده کنید.
از به همراه داشتن غذاهایی مانند سالاد الویه، کباب، غذاهای حاوی کشک مثل کشک و بادمجان، ماهی و یا سس مایونز که زود فاسد میشود، خودداری کنید.
برای جلوگیری از نیش پشه آئدس تا حد امکان از پیاده روی در ساعات طلوع و غروب آفتاب (یک ساعت قبل و یک ساعت بعد از اذان مغرب) خودداری کنید.
انتخاب لباسهای رنگ روشن و غیر چسبان مانع از نیش پشه آئدس است.
لباسهای آستین بلند و شلوار بلند بپوشید، به صورتی که دستها و پاها به طور کامل پوشانده شود.
در صورت امکان از کرم/ اسپری دور کننده حشرات برای مناطقی از پوست که پوشیده نمیشود، استفاده کنید، اما بهتر است برای کودکان زیر سه سال استفاده نشود.
در صورت استفاده از کرم ضد آفتاب، ابتدا کرم ضدآفتاب را استفاده کرده و بعد روی آن از لوسیون، اسپری یا کرمهای دورکننده حشرات استفاده کنید.
زبالهها را در کیسههای دربسته در سطلها قرار دهید.
از خوابیدن در فضای باز پرهیز کنید یا از پشه بند استفاده کنید.
برای کودکان، از لباسهای پوشاننده دست و پا استفاده کنید.
بر روی کالسکه کودکان توری نصب کنید.
در صورت وجود علائم تب، درد بدن/استخوان، تهوع و استفراغ به مراکز بهداشتی مراجعه کنید.