متخصصان یک شرکت دانش بنیان با ساخت دستگاه پخت خودکار ریلی با قابلیت پخت یکنواخت شش دیگ برنج به یاری زائران اربعین آمدند .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، متخصصان این شرکت دانش بنیان با توجه به نیاز مشتریان به حفظ کیفیت پخت یکنواخت به صورت روزانه و بلند مدت، کاهش نیروی انسانی متخصص، کاهش مصرف انرژی و ... اقدام به طراحی و تولید ماشین آلات پخت خودکار کردند.
همواره پخت برنج ایرانی و خارجی نیازمند داشتن حرارت پرقدرت و البته یکنواخت بوده به طوری که داشتن شعله، دیگهای بزرگ و همچنین کمک آشپزان نیرومند برای تکمیل فرآیند آبکشی و دم کردن برنج جزو دغدغههای آشپزان در اربعین حسینی بوده است.
دستگاه ریلی پخت برنج با توجه به ظرفیت پخت آشپزخانه میتواند به صورت دو دیگ، چهار دیگ و شش دیگ باشد. پس از به جوش آمدن آب درون دیگهای خط پخت ریلی، برنج خیسانده شده در آب نمک را به آن اضافه میکنند، کنترل زمان و حرارت تا مرحله آبکشی توسط سرآشپز و کاربر دستگاه به وسیله صفحه (پنل) فرمان لمسی انجام میشود. در مرحله دان گیری برنجهای نیم پخته، محتویات دیگها به ترتیب با کمک جکهای هیدرولیک بر روی کانوایر تخلیه میشوند.
در خط پخت ریلی خودکار برنج کندری، نازلهای پاشش آب داغ بر روی دیگها تعبیه شده است که همزمان با شروع عملیات تخلیه برنج بر روی کانوایر فعال شده تا اطمینان حاصل شود که تمامی دانهای برنج از دیگ خارج شود.
کانوایر خط پخت ریلی اتوماتیک برنج از نقاله تمام استیل ضد زنگ ساخته شده است. اتصال لینک پلیتهای این نقاله منحصر بفرد بوده و توسط مهندسان فنی این شرکت دانش بنیان ، ماشین طراحی و ساخته شده است.
در طول مسیر حرکت برنج بر روی کانوایر اول، عملیات دان گیری (آبکشی یا آب گیری) انجام میپذیرد و سپس برنج به آرامی به کانوایر دوم که شیب حدود ۴۵ درجه دارد منتقل میشود.
در کانوایر دوم در صورت نیاز مواد افزودنی (سبزیجات مثل شوید یا حبوبات مثل عدس) به برنج اضافه میشود. سرعت کانوایرها نیز توسط اپراتور به وسیله پنل فرمان لمسی کنترل میشود.
در انتهای خط پخت ریلی برنجهای دان گیری شده به وسیله قیف مخصوص درون بن ماری ریخته شده و جهت دم کشیدن به فرهای بخار پز منتقل میشوند.