استفاده ازبستنیهای سنتی غیر بهداشتی احتمال بروز مسمومیت و عفونتهای غذایی را افزایش می دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابوربا اشاره به اینکه همه ساله با شروع فصل گرما میزان مصرف بستنیها به خصوص بستنی سنتی افزایش پیدا میکند،گفت: اگر بستنی در شرایط استانداردی تولید و نگهداری نشود احتمال بروز مسمومیت وجود دارد.
دکتر حامد جزجلالیان افزود: نظارتهای کارشناسان بهداشت محیط با آغاز فصل تابستان بر مراحل تولید بستنیهای سنتی با انجام آزمایشهای میکروبی افزایش یافت.
او گفت: شیر و فرآوردههای آن نقش مهمـی در تـأمین بـسیاری از مواد مغذی از جمله کلسیم و ویتامین B ۲ در بدن انسان دارند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: در بین فرآوردههای شیر، بستنی یکی از منابع انرژی است که دو تا سه برابر شیر چربی دارد، مقدار پروتئین آن نیز کمی بیشتر بوده و همانند شیر منبع غنی از ویتامینهای اصـلی ازجملـه ویتـامین A، تیـامین، ریبـوفلاوین، نیاسین و ویتامین E است.
وی با بیان اینکه بستنی به دو صورت، صنعتی و سنتی تهیه میشود، گفت: گرچه در روش صنعتی بستنی معمولاً پاستوریزه میشود، اما تولید بستنی غیر پاستوریزه تحت عنوان سنتی بسیار رایجتر است.
جلالیان با اشاره به اینکه رعایت نشدن شرایط بهداشتی در تهیه و توزیع این فرآورده سبب افزایش احتمال بروز مسمومیت و عفونتهای غذایی میشود، افزود: این فراورده با توجه به مواد متشکله و pH نزدیک به خنثی و نگهداری طولانیمدت، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسمها محسوب میشود.