رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر گفت: عملیات تکمیل قطعه دوم زیرساختهای گردشگری ارگ باستانی نوشیجان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ ابراهیم جلیلی گفت: ارگ باستانی نوشیجان تنها اثر تاریخی در این شهرستان است که بازدید کننده خارجی دارد و در طول سال میزبان گردشگران بسیاری است.
وی افزود: نوشیجان به واسطه قرار گرفتن در دشت شورکات و فاصله ۱۸ کیلومتری از شهر ملایر، نیاز به زیرساختهای گردشگری برای ماندگاری مسافر دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر گفت: در همین راستا با مساعدت مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان و فرماندار ویژه ملایر، از محل اعتبارات سال گذشته و اعتبارات زیرساخت گردشگری در سال ۱۴۰۲ قراردادی برای اجرای فاز دوم محوطه ورودی نوشیجان با پیمانکار منعقد شده است.
جلیلی افزود: زیرساخت گردشگری این اثر تاریخی شامل ۱۳۰۰ مترمربع زیرسازی و جالیز محور ورودی و تامین آب در این مجموعه به طول ۵۰۰ متر با تانکر یکهزار لیتری است.
ارگ نوشیجان در استان همدان و در ۱۶ کیلومتری شمال غرب شهر ملایر بر فراز تپهای طبیعی به ارتفاع تقریبی ۳۷ متر قرار گرفته است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر افزود: ارگ نوشیجان در سال ۱۳۴۳ خورشیدی مورد شناسایی قرار گرفت و در سالهای ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۶ طی ۶ فصل باستانشناسی توسط موسسه ایران شناسی بریتانیا به سرپرستی «دیوید استروناخ» عملیات کاوش و مرمت در تپه انجام شد.
جلیلی گفت: دستاورد فعالیتهای این هیات، شناسایی سه دوره معماری باستانی متعلق به دوران «مادها، هخامنشیان و اشکانیان» به شمار میرود که مهمترین و باستانیترین لایه مربوط به سکونت اقوام ماد در این تپه از نیمه دوم قرن هشتم قبل از میلاد مسیح تا نیمه اول قرن ششم قبل از میلاد است.
ارگ باستانی نوشیجان، آتشکده و قلعهای باستانی در ۱۵ کیلومتری شمال غرب ملایر و روبروی روستای شوشاب قرار گرفته و حدود ۲ هزار و ۸۰۰ سال قدمت دارد، این اثر تاریخی در سوم بهمن ۱۳۴۶ با شماره ثبت ۷۶۳ بهعنوان یکی از آثار تاریخی ایران ثبت ملی شد.