شستشوی زخم حیوان گزیدگی تا ۹۰ درصد در پیشگیری از هاری موثر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اولین و مهمترین اقدام در مواجهه با حیوان گزیدگی شستشوی ناحیه جراحت با آب و صابون و با فشار بالای آب است که باید داخل زخم را بطور کامل و با دقت به مدت حداقل ۲۰-۱۵ دقیقه بشویید؛ و بلافاصله به نزدیکترین مرکز بهداشتی (مرکز درمان هاری) مراجعه کنید.
دکتر حیدری با اشاره به اینکه بیماری هاری یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که از طریق حیوانات پستاندار و خونگرم نظیر سگ، گربه، روباه، شغال و خفاش به انسان منتقل میشود، گفت: هاری یک بیماری ۱۰۰ درصدکشنده و خوشبختانه بطور کامل قابل پیشگیری از طریق شستشوی محل گزش و مراجعه به مراکز بهداشت است.
متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه پیشگیری با واکسن برای انسان و حیوان موجود است و بیشترین حیوان گزیدگی ناشی از سگ بوده، است گفت: دامداران، دامپزشکان، تکنسینها و دانشجویان دامپزشکی، کسانی که جنگلبانی میکنند و با حیوانات تماس دارند، و غارنوردانی که ممکن است در مناطق تماس با خفاش باشند پیشگیری با واکسن انجام دهند.
دکتر حیدری افزود: علاوه بر گزش حیوانات، هاری گاها از طریق پنجه کشیدن گربه سانان نیز منتقل میشود؛ دوره کمون هاری بسته به اینکه چه قسمتی از بدن مورد گزش حیوان قرار بگیرد یا اینکه وسعت گزش و جراحت چقدر باشد متفاوت است.