مهمترین هدف پزشکی بازساختی در درمان زخمهای دیابتی، پیشگیری از قطع عضو است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دانشیار پزشکی- مولکولی و سلولهای بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طی دو سال راه اندازی و فعالیت بخش چهار جراحی عروق بیمارستان ولایت که مربوط به بیماران دارای زخم پای دیابتی است، از قطع عضو ۱۰۰ پای بیمار دیابتی جلوگیری شد.
دکتر حمیدرضا رحیمی با بیان اینکه بخش جراحی عروق چهار بیمارستان ولایت، در زمینهی درمان بیماران زخم دیابتی فعالیت میکند افزود: این بخش به این علت تاسیس شد که حداکثر توان علمی گروههای آموزشی دانشگاه برای درمان زخم پای دیابتی بیماران، با حداقل آسیب به کار گرفته شود.
وی در خصوص فرایند مداوای این بیماران هم گفت: معمولاً بیماران ازسوی همکاران پزشک متخصص از رشتههای مختلف اعم از؛ عفونی و ارتوپدی، جراح عروق، جراح عمومی ویزیت و اگر نیاز بود در این بخش بستری میشوند.
دکتر رحیمی افزود: یکی از فرآوردهها و فناورییهای مرتبط با این درمان، طب باز ساختی یا پزشکی بازساختی است که دربردارندهی استفاده از فرآوردههای سلولهای بنیادی است.
وی با اشاره به یکی از بیماران دیابتیک فوت بستری در بخش چهار بیمارستان ولایت گفت: این بیمار از یک سال قبل دچار زخمهای متعدد پای دیابتی در جاهای مختلف پا شده بود که پس از تلاش زیاد، توانستیم تمام زخمها را به جز یک زخم که در قسمت پاشنه پا قرار دارد، درمان کنیم و برای زخم باقیمانده نیز بیمار آنتی بیوتیک تزریقی دریافت میکند.
دکتر رحیمی افزود: حداکثر تلاش این است که کمترین میزان قطع عضو در بیماران دیابتی اتفاق بیفتد و این در واقع هدف کلی ما است.
وی گفت: بیماران دچار زخم مزمن و بیمارانی که زخم بستر دارند هم در این بخش بستری میشوند و تلاش میشود که درمانهای مناسب را برای آنها انجام شود.
دانشیار پزشکی- مولکولی و سلولهای بنیادی افزودبرای بیماران هم بخش بستری وجوددارد و هم بخش سرپایی. بخش سرپایی در کلینیک مستقل زکریا قرار دارد و دو روز در هفته دانشجویان پرستاری نیز در مقاطع مختلف به عنوان کارآموز در این بخش حضور مییابند و کارشناس زخم به آنها آموزشهای لازم برای مراقبت از زخم بیماران دیابتیک را ارائه میکند.یم.