بسته سلامت؛
توصیه های تغذیه ای برای شرکت کنندگان در پیاده روی اربعین
اگر زائران اربعین به بیماری هایی مانند پرفشاری خون، دیابت و موارد مشابه مبتلا هستند، در طول سفر و مسیر پیاده روی، توصیه های تغذیه ای خود را فراموش نکنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، پیاده روی اربعین برای زیارت حرم اباعبدالله الحسین (ع) از یک دهه گذشته به بزرگترین پیاده روی و گردهمایی عمومی سالانه در جهان تبدیل شدهاست.
اما زیارت حرم حضرت اباعبدالله (ع) در این ایام به دلیل شرایط ویژهای که وجود دارد، با زیارت در ایام دیگر سال متفاوت است و پیروی از توصیه های تغذیه ای در طول مسیر پیاده روی، بر کیفیت سفر زائران، تأثیرگذار است.
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گفت: این نکته مهم را در نظر داشته باشید که اگر به بیماری هایی مانند پرفشاری خون، دیابت و موارد مشابه مبتلا هستید، در طول سفر و مسیر پیاده روی، توصیه های تغذیه ای خود را فراموش نکنید.
در ادامه با برخی توصیه های تغذیه ای برای افزایش سلامت در این سفر، آشنا می شویم:
از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به ویژه پنیر، کره و شیر محلی به صورت فله، خودداری کنید.
توصیه می شود از لبنیات دارای بسته بندی بهداشتی و پاستوریزه، استفاده کنید.
بهتر است هنگام سفر شیر مصرف نکنید؛ چرا که علاوه بر فاسد شدن سریع آن، سبب نفخ و مشکلات گوارشی میشود، بهتر است برای تأمین نیاز های بدن به کلسیم از دوغ، ماست و پنیر استفاده شود.
به دلیل گرمی هوا و جلوگیری از مسمومیت و گرمازدگی از دوغ های پاستوریزه بسته بندی شده استفاده کنید.
در طول سفر با خود کمی نعناع و پونه همراه داشته باشید و با دوغ مخلوط کرده و میل کنید، چرا که نعناع و پونه خاصیت ضد عفونی کننده دستگاه گوارش را دارد .
از خوردن سالاد و سبزی ها به صورت خام و نپخته خوداری کنید.
اگر در کنار غذا سبزی های پخته شده مثل سیب زمینی، کدو و هویج وجود داشته باشد، برای پیشگیری از یبوست مصرف کنید.
از مصرف کنسروهای باد کرده، زنگ زده، سوراخ شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارد، خودداری کنید.
از نگهداری غذای پخته شده برای وعده های بعدی پرهیز شود و غذای مانده حتی پس از گرم شدن مجدد، به هیچ وجه خورده نشود.
سعی کنید به جای مصرف تخم مرغ نیمرو، از نوع تخم مرغ آبپز و سفت شده مصرف کنید که هم هضم بهتری دارد و هم امکان آلودگی آن کمتر است.
میوه ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شست و شو دهید.
مواد غذایی ملین مثل انجیر، آلو برای جلوگیری از یبوست به همراه خود داشته باشید.
برای جلوگیری از مسمومیت غذایی، ماست (کمچرب و پاستوریزه)، لیموترش و یا آبلیمو همراه با غذا میل کنید.
به دلیل گرمی هوا و برای جلوگیری از کم آبی بدن، بهتر است روزانه دست کم 8 تا 10 لیوان آب بنوشید؛ چرا که به دلیل پیادهروی و تعریق، املاح بدن کاسته میشود.
به دلیل احتمال زیاد آلودگی، از مصرف آب چشمه، نهر، رودخانه و آب های غیربسته بندی که در مسیر توزیع می شوند، پرهیز کنید.
بطریهای آب سالم بسته بندی شده، آبمیوهها و نوشیدنی های پاستوریزه میتواند بدون خطر باشد. به هیچ عنوان از آبمیوه های باز در طول مسیر استفاده نکنید.
برای پیشگیری از گرمازدگی از شربت های خاکشیر و تخم شربتی که با رعایت موازین بهداشتی تهیه شده است، میل کنید.
از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوانهای یک بار مصرف شفاف خودداری و سعی کنید یک لیوان شخصی با خود همراه داشته باشید.
برای پیشگیری از یبوست، از نان هایی که حاوی سبوس بیشتری هستند به جای نان لواش استفاده کنید.
در طول مسیر پیاده روی به عنوان تنقلات مقداری آجیل مثل نخودچی، کشمش، خرما، توت خشک، انجیر خشک و مغزها به همراه داشته باشید.
به دلیل گرمی هوا از مصرف غذاهای حاوی نمک زیاد خودداری کنید؛ چرا که مصرف نمک زیاد باعث افزایش تشنگی و از دست رفتن آب بدن می شود و می تواند شما را مستعد گرمازدگی کند.
تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کرده تا دچار بیماریهای گوارشی نشوید.
شستوشوی قاشق و چنگال و سایر ظروف مواد غذایی باید به خوبی انجام داده شود و در صورت امکان از قاشق های یک بار مصرف استفاده کنید.
غذاهایی مثل سالاد الویه، کباب و همچنین غذاهای حاوی کشک مثل کشک بادمجان که زود فاسد میشود، وعده غذایی خوبی برای استفاده در طول پیاده روی نیست.
توجه داشته باشید مصرف غذاهای گرم از سلامت بیشتری نسبت به غذاهای سرد برخوردار است؛ چرا که حرارت غذا منجر به از بین رفتن میکروبهای موجود در مواد غذایی شده و احتمال مسمومیت آن را کاهش میدهد.