کشت پاییزه چغندرقند؛ می تواند سبب استفاده بهینه از آب شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خراسان رضوی گفت: کشت خارج از فصل مرسوم چغندرقند این امکان را به ما میدهد که به جای کاشت و رشد چغندرقند در فصول بهار و گرم و خشک تابستان، کاشت و رشد این گیاه در طی فصول پاییز، زمستان و بهار باشد که مصرف آب در این روش تقریباً نصف یا کمتر از مصرف آب در کشت معمولی است.
مسعود احمدی افزود: از ابتدای سال جاری با توجه به تصمیمات اتخاذ شده در خصوص قیمتگذاری چغندرقند و استقبال کشاورزان از این محصول و به دلیل تحمل بهتر آن نسبت به تنشهای خشکی و رطوبتی نسبت به سایر محصولات مانند گوجهفرنگی، سیبزمینی و پیاز، سطح زیرکشت چغندرقند حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است.
او گفت: همچنین میزان قراردادهای تحویل چغندرقند به کارخانهها نیز حدود ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
رئیس بخش تحقیقات چغندر قند مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خراسان رضوی درباره چگونگی حمایت از تولیدکنندگان چغندرقند از سوی جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان گفت: چغندرقند بهعنوان یک محصول در الگوی کشت زراعی کشور قرار دارد و از این رو مشمول حمایتهایی مانند تأمین کود مناسب و قیمت تضمینی خرید از تولیدکنندگان میشود و توصیههای فنی برای افزایش بهرهوری این محصول در مزارع با معرفی ارقام پر محصول و راهکارهای مدیریت مناسب مزرعه توسط محققان مرکز تحقیقات و آموزش جهادکشاورزی استان ارائه میشود.
احمدی افزود:چغندرقند به عنوان ماده اولیه تولید شکر در استان خراسان رضوی و تمام کشور اهمیت بالایی دارد. ما باید تولید آن را با دانش فنی و تجربیات کشاورزان پیشرو استان در واحد سطح افزایش دهیم و برای افزایش بهرهوری مصرف آب، توسعه کشت پاییزه چغندرقند را مدنظر داریم.
وی گفت: در حال حاضر دو کارخانه قند، یکی در جوین خراسان رضوی و دیگری در شیروان خراسان شمالی به کاشت، تحویل و بهرهبرداری چغندرقند پاییزه مشغول هستند. این نوع کشت این امکان را به ما میدهد که به جای کشت در فصول گرم و خشک، در فصول پاییز، زمستان و بهار کشت چغندرقند را انجام دهیم.