کودکانی که ضریب هوشی آنها دو انحراف معیار از سایر کودکان بالاتر یا پایینتر باشد به عنوان کودکان استثنایی شناخته میشوند و نیازمند به دریافت آموزش متفاوت و خدمات ویژه هستند. این کودکان را با عنوان کودکان استثنایی معرفی میکنند و لازم است در مدارس استثنایی مشغول به تحصیل شوند. امکانات و شرایط مدارس استثنایی به شکلی در نظر گرفته شده این کودکان بتوانند از آن استفاده کنند و آموزشهای لازم را کسب کنند.
به گزارش گروه شهروند خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مدرسههای استثنایی برای کودکان غیر عادی طراحی و فضا سازی شدهاند و در آنها شاهد امکانات بیشتری نسبت به مدارس عادی هستیم. در این مدارس باید امکاناتی وجود داشته باشد که شرایط تحصیل را آسانتر کند. در تعریف و معرفی مدارس استثنایی هم باید به امکانات و ابزارهای آموزشی و هم فضا سازی و طراحی مدرسه اشاره کرد.
فضای مدرسه باید به شکلی باشد که امکان رفت و آمد برای تمام کودکان فراهم شود. بعضی از کودکان با واکر یا ویلچر در این محیط تردد میکنند و باید شرایط برای آنها هم فراهم شود. همچنین باید تمامی تجهیزات ایمنی در نظر گرفته شود تا کودکان دچار آسیب نشوند. همچنین میز و صندلیها هم باید برای تمام کودکان با هر شرایطی تهیه شود.
معلمها مهمترین عنصر آموزشی در مدرسه استثنایی هستند و یکی از قوانین مدارس استثنایی حضور مدرسهایی آموزش دیده است. کادر آموزشی به طور کامل برای آموزش این گروه از کودکان آموزش دیدهاند. در کنار معلمها تجهیزات آموزشی هم به یادگیری کودکان کمک میکند. در این مدارس از ابزارهای آموزشی متعددی استفاده میشود.
با این حال شهروند خبرنگار ما با ارسال پیامی از تجهیز مدرسه استثنایی توسط والدین دانش آموزان گلایه کرده است.
متن پیام شهروند خبرنگار ما به شرح زیر است:
با سلام و احترام
من مادر یک فرزند ۱۵ ساله اتیسم هستم، که امسال در مقطع پنجم دبستان تحصیل خواهد کرد.
آموزش و پرورش استثنایی بنا به دلایل نامعلومی تحصیل بچه ها در شیفت عصر رو غیرقانونی دونستند و بچه های ابتدایی رو از مدرسه قبلی شون به یه مدرسه خیرساز خالی فرستادند و انتظار دارند مدرسه توسط والدین تجهیز بشه.
یعنی واقعاً بچه های ما هیچ حقی ندارند و مدرسه ای که توسط خیر ساخته شده نباید توسط دولت تجهیز بشه و جالب اینه در مدرسه جدید دو شیفت باید باشیم چون تعداد کلاسها خیلی کمه، چطور اینجا غیرقانونی نیست؟
لطفا صدای بچه های ما باشید.