سازش و استفاده از ظرفیت داوری میتواند در شرایط کنونی چاره ساز باشد و بسیاری از مشکلات جامعه را قبل از ورود به محاکم قضایی برطرف کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون قضایی رییسکل دادگستری و رییس مرکز حل اختلاف خراسان رضوی در حاشیه دیدار با اعضای اصناف مشهد گفت: هم اکنون حجم پروندههای ارجاعی به محاکم قضایی استان زیاد شده است و با توجه به محدودیت جذب قاضی و بازنشستگیهای پیش از موعد برخی از قضات، رسیدگی دقیق به پروندهها امکان پذیر نیست.
هادی ولایتی افزود: محاکم قضایی به تنهایی نمیتوانند به مشکلات حقوقی جامعه رسیدگی کنند و امروز باید بر ظرفیت مردم برای رسیدگی به این مشکلات توجه کرد، از این رو موضوع داوری در میان طرفین دعوی پیش از مراجعه به محاکم قضایی بسیار کارگشا خواهد بود.
وی بیان کرد : یکی از اقدامات خوب دیگری که در کنار مجموعه شوراهای حل اختلاف انجام شده، تاسیس شعب همیاران صلح است که اعضای آن را نیروهای مردمی، ریشسفیدان و معتمدان در اتحادیه ها، مجتمعها و مساجد استان تشکیل میدهند.
ولایتی با بیان این که ۱۳۸ مسجد مشهد دارای شعب همیاران هستند افزود: سه هزار و ۷۰۰ نفر در شعب همیاران صلح با نظارت شورای حل اختلاف فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: هم اکنون ۹۰ درصد پرونده دادسراها به شعب همیاران صلح ارجاع میشود تا با سازش میان طرفین، علاوه بر جلوگیری از هزینههای زیاد رسیدگیهای قضایی، زمان رسیدگی به پروندههای ارسالی کوتاه شود.
شورای حل اختلاف خراسان رضوی از آذر ماه ۱۳۸۱ با هدف مشارکت مردمی در حل و فصل دعاوی و ایجاد فرهنگ صلح و سازش آغاز به کار کرد.