با توجه به افزایش حضور خانواده ها به همراه کودکانشان در بیرون فضای شهری در فصل گرم تابستان مردم از نزدیک شدن به سگهای ولگرد و بدون صاحب بپرهیزند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: زیرا که بیشترین موارد حیوان گزیدگی انسانها توسط سگها رخ میدهد.
دکتر هدیه شیرازینیا افزود: همه موارد حیوان گزیدگی چه اهلی و چه وحشی را حتی اگر حیوانِ گزنده، سگ دارای قلاده و دارای سابقه واکسیناسیون کامل باشد، باید هاری تلقی کرد.
او گفت: بیمار باید بی درنگ تحت اقدامات پیشگیری و درمان هاری قرار بگیرد.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: ۷۸۵ واحد مراقبت، درمان هاری و حیوان گزیدگی در سراسر کشور به صورت شبانه روزی فعال است که اگر فردی مورد گزش قرار گیرد باید برای واکسیناسیون به نزدیک ترین واحد مراقبت هاری منطقه خود مراجعه کند.
دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه، خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میکند.
هاری هر ساله باعث مرگ ۵۹ هزار نفر در دنیا میشود، این بیماری پارسال در ایران ۱۸ نفر را به کام مرگ کشانده است.
بیماری هاری از طریق بزاق حیوان مبتلا به این بیماری به انسان منتقل می شود، ویروس از محل گازگرفتگی وارد بدن شده و در ماهیچه ها به سمت اعصاب انتهایی رفته و شروع به تکثیر میکند.
انسان هار به طور کلی نسبت به تمام محرک های فیزیکی، شیمیایی، حسی و بویایی عکس العمل شدید نشان میدهد، ولی این عکس العملها و رفتارهای تهاجمی یک تا پنج دقیقه بیشتر طول نمیکشد و در فواصل پیدایش آنها بیمار خسته و کوفته، آرام و بی حال میافتد. بیمار به تدریج با افزایش و تشدید انقباضات عضلانی و نخوردن غذا و نیاشامیدن آب ناتوان و فرسوده شده و سپس وارد مرحله اغما میشود و در اثر انقباضات شدید عضله قلب و بالاخره فلج دستگاه تنفسی جان خود را از دست می دهد.