رئیس اداره دامپزشکی طارم از پایش، شناسایی و رصد بیماریهای مهم زنبور عسل در تعدادی از زنبورستانهای این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز زنجان، یوسفی گفت: مبارزه با بیماریهای زنبور عسل و جلوگیری از وارد آمدن خسارت به زنبورداران همواره یکی از اهداف اداره کل دامپزشکی استان زنجان بوده است.
وی افزود: در این راستا برنامههای دقیق پایش، مراقبت و نظارت در زنبورستانها توسط کارشناسان دامپزشکی انجام میشود.
رئیس اداره دامپزشکی طارم ادامه داد: در پایش و مراقبت از بیماریهای زنبور عسل در شهرستان طارم کارشناسان دامپزشکی با مراجعه حضوری به زنبورستانها و تکمیل پرسشنامههای مرتبط نسبت به انجام نمونه برداری جهت تشخیص بیماریهای مهم انگلی زنبور عسل از قبیل وارورا، نوزما و آکاراپیس با هدف کاهش میزان تلفات و افزایش سطح بهداشتی در کلنیهای زنبور عسل اقدام کردند.
یوسفی گفت: با توجه به اینکه تشخیص بیماری نوزما با روشهای معمول با دشواریهای خاصی همراه است، کار تشخیص مولکولی این عامل با ارسال نمونههای لازم به آزمایشگاههای دارای صلاحیت انجام میشود.
رئیس اداره دامپزشکی طارم با بیان اینکه درگیری با بیماریهای انگلی در زنبور عسل منجر به کاهش شدید تولید عسل میشود و ضررهای اقتصادی زیادی را برای صنعت زنبورداری به همراه دارد، افزود: پایش دورهای از زنبورستانها علاوه بر افزایش میانگین تولید افزایش اشتغالزایی در این بخش را در پی خواهد داشت.
یوسفی ضمن درخواست از زنبورداران برای همکاری و تعامل بیشتر با کارشناسان اداره دامپزشکی شهرستان، گفت: این مهم در شناسایی و مبارزه با آفات و بیماریهای زنبور عسل و همچنین حفظ جایگاه مناسب تولید کنندگان اهمیت بسزایی دارد.
شهرستان طارم حدود ۶۰۰ زنبوردار با ۲۸ هزار کندو دارد و رتبه دوم را بعد از شهرستان زنجان در این زمینه به خود اختصاص داده است.