شیوع برخی بیماری ها از جمله سرخک و تب دنگی در کشور عراق نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت:عراق جزو مناطق آلوده به پشه آئدس مهاجم و تب دنگی است همچنین بیماری دیگری که همیشه در کشور عراق شیوع داشته و از ابتدای امسال نیز شیوع زیادی پیدا کرده، تب کریمه کنگو است. زهرا نهبندانی افزود: به همه زائران، افرادی که بهصورت هوایی یا زمینی تصمیم به سفر دارند، توصیه میکنیم اگر کودک یا نوجوان کمتر از ۱۵ سال همراه خود دارند، حتماً نسبت به تکمیل سابقه واکسیناسیون سرخک اقدام و حداقل یک یا دو هفته قبل از سفر، سابقه واکسیناسیون را تکمیل کنند.
نهبندانی گفت: اگر در کشور عراق بهدلیل شیوع زیادی که بیماری سرخک دارد، فردی مبتلا به بیماری شد و علائم آن را که در ابتدا مشابه بیماری سرماخوردگی است، احساس کرد، باید بلافاصله خود را از افرادی که با آنها همسفر است، جدا کند، حتماً از ماسک استفاده کند. او افزود: زیرا بیماری سرخک از طریق ترشحات تنفسی منتقل میشود و به نزدیکترین موکبی که وظیفه کنترل سلامت زائران را برعهده دارد، مراجعه کند. وی گفت: اگر در کاروان و تیم همسفران، فردی مبتلا به سرخک شد یا با افرادی که مبتلا به بیماری سرخک هستند تماس داشت، بلافاصله بعد از مراجعه به ایران، حتماً باید پزشکان پایگاه مراقبت مرزی را در جریان قرار دهد تا مراقبتهای لازم انجام شود. نهبندانی افزود: این بیماری خودمحدودشونده است و ممکن است در کودکان علائم شدیدی نداشته باشد، اما در بالغان و افرادی که بیماری زمینهای دارند، ممکن است مخاطراتی ایجاد کند.
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره مصرف دارو برای درمان بیماری سرخک، هم گفت: برای درمان سرخک بیشتر از داروهای ضد تب یا ضد خارش و برای کودکان از ویتامین آ استفاده میکنند. نهبندانی با اشاره به مخاطرههای بیماری تب دنگی، هم گفت: تب دنگی از طریق پشه آئدس مهاجم منتقل میشود و ممکن است با علائمی مانند تب، لرز، خونریزی از قسمتهایی مثل لثه و درد شدید عضلانی همراه باشد. وی افزود: افراد باید تا حد امکان خود را از گزش پشه محافظت کنند استفاده از لباسهای بلند، گشاد و به رنگ روشن لازم است.
او گفت:پشههای آئدس درشت و نیش قویتری دارد پس بهتر است لباس گشاد استفاده شود.
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با عنوان اینکه درمان بیماری تب دنگی علامتی است، افزود: اگر فرد دچار درد و تب شد، فقط باید از استامینوفن استفاده کند و از داروهای ضد درد و تب استروئیدی مثل ناپروکسن و بروفن به هیچوجه استفاده نکند، زیرا ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. وی با اشاره به شیوع بیماری تب کریمه کنگو در کشور عراق، هم گفت: این بیماری از طریق تماس با حیوان آلوده، هنگام ذبح یا استفاده از جگر و امحا و احشا که به خوبی پخته نشده است و حتی تماس با کنه این بیماری منتقل میشود. نهبندانی افزود:اگر افراد در مسیر، با کنه تماس داشته باشند و روی پوست خود مشاهده کنند، حتماً باید با دقت، کنه را جدا کنند تا زائده دهانی خارج شود و از له کردن کنه روی پوست به شدت خودداری کنند.
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دامهای مبتلا به تب کریمه کنگو هیچ علامتی ندارند و از روی ظاهر نمیتوان تشخیص داد که دام مبتلا به بیماری است؛ اما مشاهده کنه روی بدن دام عامل هشداردهندهای است که دام مبتلا به تب کریمه کنگو است. وی افزود: توصیه این است که افراد به هیچوجه در مدت سفر، با گوشت و فرآوردههای دامی که تازه ذبح شده است، تماس پیدا نکنند، حتماً گوشت را از کشتارگاههای مجاز تهیه کنند.