مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: ۳۰ هزار میلیارد ریال طرح در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در دست اجرا است و ۲۰ هزار میلیارد ریال طرح نیز با اولویت مسائل زیستمحیطی در دست مطالعه قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، پیام برزگر با تشریح بخشی از فعالیتهای این مجموعه اقتصادی در سه سال اخیر، گفت: در نخستین مرحله پس از تایید ارزیابی مطالعات زیست محیطی این طرح، کارهای اجرایی آغازمی شود تا از نظر اشتغالزایی و توسعه زنجیره ارزش و حوزه ارزآوری تاثیر مثبتی برای منطقه و کشور داشته باشد.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: نگاه حاکم بر این منطقه اقتصادی توسعه منطقهای و ملی است، زیرا حجم سرمایههای صنایع پتروشیمی و پایین دست آن حجمی نیست که در استان وجود داشته باشد و این طرح توسعهای، کار ماندگاری برای رونق اقتصاد کشور است.
برزگر اظهار کرد: این طرح پس از آن که در سال ۱۳۹۵ مطرح شد از سال ۱۴۰۲ با جدیت بیشتری پیگیری شد که به دنبال آن مسائل مختلفی پیش رو داشتیم و به همت دولت سیزدهم با شتاب بیشتری پیش رفت و اکنون آغاز عملیات اجرایی این طرح نزدیک است.
وی افزود: در اجرای این طرح سعی شده اثربخشی مسئولیتهای اجتماعی نیز افزایش داده شود که در این زمینه کارهای مختلفی تاکنون انجام شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: مطالعه خروجی سالهای قبل و مصاحبه با مدیران و توحه به نظرات مردم باعث شد تا مسیر مناسب تری برای اجرای این طرح انتخاب شود.
برزگر ادامه داد: همچنین از آذرماه سال ۱۴۰۱ تعداد ۵۲ طرح از طرف شورای سیاستگذاری معرفی شد که تاکنون ۲۳ طرح تکمیل و اعتبار ۲۷ طرح نیز تامین شده است که اکنون اغلب طرحها فعال هستند، اما امسال شورای سیاستگذاری رویکرد دیگری داشت و اجرای پروژههای بزرگتری را مطرح کرد.
برزگر بیان کرد: همچنین در حوزه زیست محیطی با اقتدار حاکمیتی کارها را پیش برده و عملکرد خوبی داشتیم؛ در حوزه تصفیه آب و پساب نیز فعالیتهای خوبی انجام شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: در اکوسیستم خشکی نیز تفاهمنامهای با سازمان محیط زیست و منابع طبیعی بسته شده که نهال کاری در پنج هزار هکتار از کانون شماره ۶ ریزگردها، صورت گرفته است.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری و مردمی سازی، توجه به جهش تولید و افزایش اثربخشی در جامعه و پشتیبانی از سرمایه گذاران، جهش تولید و اشتغال در این منطقه را افزایش داده است.
برزگر گفت: هم اکنون ۵۳ طرح فعال در ۱۹۴ هکتار در دست اجرا است که هفت میلیون تن به ظرفیت تولید اضافه میکند که یک میلیون تن از این میزان در صنایع پایین دستی قرار دارد و منجر به اشتغال پایدار بیشتری برای نیروهای بومی میشود.
وی اظهار کرد: در سال گذشته برای ۲ هزار و ۹۷۰ نفر و امسال برای سه هزار نفر اشتغالزایی صورت گرفته که بالای ۹۰ درصد شاغلان را افراد بومی تشکیل میدهند.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی افزود: طرح جامع مدیریت محیط زیست منطقه نیز در حال تدوین است و سعی شده با نگاه داخلی و منطقهای در حوزه مسئولیتهای اجتماعی طرحهای بلندمدتی پیش بینی شود.
برزگر گفت: همچنین ۳۲ طرح پدافندی تاکنون اجرا شده و هر بخشی که نیاز به تقویت داشته، اقدامات لازم برای حفظ و نگهداری از زیرساختهای اقتصادی صورت گرفته است.
قرار شد در نخستین جلسه از مطالعات ارزیابی زیست محیطی دفاع کرده و کارهای اجرایی را آغاز کنیم تا از نظر اشتغالزایی و افزایش زنجیره ارزش و حوزه ارزآوری تاثیر مثبتی برای منطقه و کشور داشته باشد.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: نگاه ما توسعه منطقهای و ملی است چرا که حجم سرمایههای پتروشیمی و پایین دست حجمی نیست که تمها در استان وجود داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: امید است این طرح توسعهای چشمه امیدی برای مردم منطقه و کار ماندگاری برای رونق اقتصاد کشور باشد.
برزگر اظهار کرد: این طرح پس از آنکه در سال ۱۳۹۵ استارت خورد از سال ۱۴۰۲ با جدیت بیشتری پیگیری شد که به دنبال آن مسائل مختلفی پیش رو داشتیم و به همت دولت سیزدهم با شتاب بیشتری پیش رفت و اکنون آغاز عملیات اجرایی این طرح نزدیک است.
وی افزود: با اجرای این طرح سعی شده اثر بخشی مسئولیتهای اجتماعی نیز افزایش داده شود که در این زمینه کارهای مختلفی تاکنون انجام شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: مطالعه خروجی سالهای قبل و مصاحبه با مدیران و توحه به نظرات مردم باعث شد تا مسیر مناسب تری برای اجرای این طرح انتخاب شود.
وی ادامه داد: همچنین از آذرماه سال ۱۴۰۱ تعداد ۵۲ طرح از طرف شورای سیاستگذاری معرفی شد که تاکنون ۲۳ طرح تکمیل و اعتبار ۲۷ طرح نیز تامین شده است که اکنون اغلب طرحها فعال هستند، اما امسال شورای سیاستگذاری رویکرد دیگری داشت و کلید زدن پروژههای بزرگتری را مطرح کرد.
برزگر بیان کرد: همچنین در حوزه زیست محیطی با اقتدار حاکمیتی بیشتری کارها را پیش برده و عملکرد خوبی داشتیم؛ در حوزه تصفیه آب و پساب نیز فعالیتهای خوبی انجام شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: در اکوسیستم خشکی نیز تفاهمنامهای با سازمان محیط زیست و منابع طبیعی منعقد شده که نهال کاری در پنج هزار هکتار از کانون شماره ۶ ریزگردها، صورت گرفته است.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری و مردمی سازی، توجه به جهش تولید و افزایش اثربخشی در جامعه و پشتیبانی از سرمایه گذاران، جهش تولید و اشتغال در این منطقه را افزایش داده است.
برزگر گفت: در حال حاضر ۵۳ طرح فعال در ۱۹۴ هکتار در حال انجام است که هفت میلیون تن به ظرفیت تولید اضافه میکند که یک میلیون تن از این میزان در صنایع پایین دستی است که منجر به اشتغال پایدار بیشتری برای نیروهای بومی میشود.
وی اظهار کرد: در سال گذشته برای ۲ هزار و ۹۷۰ نفر و امسال برای سه هزار نفر اشتغالزایی صورت گرفته که بالای ۹۰ درصد اشتغالها بومی است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی افزود: طرح جامع مدیریت محیط زیست منطقه نیز در حال تدوین است و سعی شده با نگاه داخلی و منطقهای در حوزه مسئولیتهای اجتماعی طرحهای بلندمدتی پیش بینی شود.
وی گفت: همچنین ۳۲ طرح پدافندی تاکنون اجرا شده و در هر بخشی که نیاز به تقویت داشته اقدامات لازم برای حفظ و نگهداری از زیرساختهای اقتصادی صورت گرفته است.
برزگر همچنین اجرای طرح توسعه پیشرفت امید را از مهمترین اولویتهای این منطقه اقتصادی برشمرد و گفت: این طرح دی ماه سال گذشته در کمیته خدمات استان مطرح و بخشی از آن اجرا شد، اما تمامی زیرساختهای آن اجرا نشده و اکنون این طرح در سازمان محیط زیست کشور در حال بررسی است.
برزگر تصریح کرد: با شهادت آیت الله رئیسی تا حدودی در اجرای این طرح وقفه ایجاد شد که از این فرصت استفاده کردیم تا نواقص زیست محیطی آن را بررسی و به سازمان محیطزیست ارسال کنیم.