مدیر عامل شرکت آب منطقهای فارس گفت: پنج خط تامین آب دریا پس از شیرین سازی در کشور در حال ساخت است که سهم استان فارس به میزان ۱۴۵ میلیون متر مکعب به مشاور پروژه تخصیص داده شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، بدری گفت: ۵ خط شیرین سازی و انتقال آب دریا برای مصارف آشامیدنی نقاط جمعیتی و مصارف صنایع کشور در حال انجام است که یکی از این خطوط با تخصیص ۱۴۵ میلیون مترمکعب در سال در اختیار سرمایه گذار قرار داده شده است و تاکنون بیش از ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و دارای هزار و ۵۰ کیلومتر خط انتقال است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای فارس افزود: اجرای طرح انتقال آب دریا به فارس، از شهرستانهای پارسیان، لامرد، جویم و شهرستانهای جنوب فارس و سروستان میگذرد و در نهایت به آباده میرسد.
وی در خصوص بارندگی در فارس هم گفت: بیشترین بارندگی مربوط به سپیدان با ۵۹۴ میلیمتر است و کمترین بارندگی هم مربوط به بخش فورگ شهرستان داراب به میزان ۱۲۷ میلیمتر است.
بدری اضافه کرد: استان فارس از ۹ سد در دست بهرهبرداری برخوردار است که این سدها امکان ذخیرهسازی ۲ میلیارد و ۹۳۶ میلیون مترمکعب آب را دارند.
وی افزود: تا امروز میزان آب ذخیره شده پشت سدها هزار و ۱۹۷ میلیون متر مکعب است که نسبت به مدت مشابه پارسال با کاهش ۱۳۴ میلیون متر مکعب حجم مخزن رو به رو شدهایم.
وی بیشترین آمار آب موجود در پشت سدها را مربوط به سدهای درود زن، سلمان فارسی و ملاصدرا دانست و گفت: درصد حجم آب موجود سد نسبت به حجم کل مخزن ۴۰/۷ درصد است و درصد حجم آب مفید در سدها نسبت به حجم مفید مخازن ۳۰ درصد است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای فارس اظهار کرد: بر اساس آخرین آماربرداری در سال ۹۸ از کل آبی که استفاده میشود بیش از ۱۰۰ هزار منبع آبی شامل چشمه، قنات، چاه و ایستگاههای پمپاژ میشود که در طول سال حدود هفت میلیارد مترمکعب از این منابع برداشت میشود؛ از این میزان آب حدود ۹۰ درصد در بخش کشاورزی، هشت درصد در بخش آشامیدنی و ۲ درصد در بخش صنعت صرف میشود.
وی اضافه کرد: صنایع و فضای سبز باید از پساب استفاده کنند، برای تحقق این امر تعداد قابل توجهی تصفیه خانه در استان ساخته شده و تعدادی هم در حال برنامهریزی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس درخصوص میزان بهرهمندی اقشار مختلف جامعه از آب آشامیدنی باکیفیت و پایدار گفت: تا پیش از انقلاب ۳۰ درصد روستاها از خطوط انتقال آب و شبکه آب بهره میبرند امروز این عدد به ۸۷ درصد ارتقا پیدا کرده است، این رقم در بخش شهری هم از ۷۶ درصد به ۹۹/۹ درصد رسید و همه شهرها در حال حاضر به آب با کیفیت و پایدار مجهز هستند.