رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: اصلاح الگوی کشت و کاهش مصرف آب اولویت بخش کشاورزی در استان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،خسرو شهبازی در جلسه شورای تحقیقات کشاورزی استان، اظهارکرد: انتقال یافتههای کشاورزی یکی از اهداف مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی است که در این راستا برنامه بهره وری انتقال یافتههای نوین آب در بخش کشاورزی و انتقال آن به بهره برداران در اولویت کارهای این مرکز قرار دارد.
شهبازی افزود: افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی و تحقق امنیت غذایی و دستیابی به پایداری تولیدات کشاورزی و حرکت به سوی کشاورزی دانش بنیان جزء از طریق توجه به سه مقوله مهم تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (توانمندسازی بهره برداران در استفاده بهینه ازمنابع پایه تولید و فناوری و یافتههای تحقیقاتی) میسر نمیشود.
وی خاطر نشان کرد: مقابله با بیابانزایی با جلوگیری از تبخیر آب، افزایش صرفه جویی و مدیریت منابع آب و به کار گیری شیوههای نوین آبیاری امکان پذیر است.
حسین دهقانی سانیج رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی نیز در این جلسه گزارشی از طرح کشاورزی سازگار با کم آبی و پایدار در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با تاکید بر شاخصهای کاهش واقعی مصرف آب، افزایش بهره وری، کاهش ضایعات و بهبود معیشت بهره برداران در شرایط تغییر اقلیم برای حاضرین در جلسه ارائه کرد.
دهقانی پنج اقدام با بیشترین تاثیر در کاهش واقعی آب و تبخیر و تعرق را رعایت تناوب کشت، رعایت تاریخ زمان کشت، آبیاری زیر سطحی، کم آبیاری تنظیم شده و استفاده از ارقام با دوره کوتاه عنوان کرد و نوآوری و به کارگیری راهکارهای جدید را مهمترین مولفه و شاخص پایداری در پروژههای اجرایی بخش کشاورزی برشمرد.
وی یادآور شد: آب مصرفی یا تبخیر و تعرق واقعی، بخشی از آب کاربردی و یا تحویلی به بخش کشاورزی است که از دسترس خارج میشود و امکان استفاده مجدد از آن نیست.