استان همدان به عنوان یک استان کم آب و البته خشک در تولید سیب زمینی که محصول پرآب بر بوده به عنوان قطب تولید این محصول در کشور مطرح است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، کاهش منابع آبی زیرزمینی و خشکسالی چند سالی است استان همدان را گرفتار کرده و موجب خشکی دشتهای همدان از جمله دشت کبودراهنگ، همدان و بهار شده است.
این در حالی است که بخش کشاورزی به عنوان مصرف کننده ۹۵ درصد آب استان وظیفه بسیار سنگینی به عهده دارد به گونه ای که ۱۰ درصد صرفه جویی در این بخش معادل کل مصرف در بخش آب آشامیدنی است.
استان همدان به عنوان یک استان کم آب و البته خشک در تولید محصولاتی، چون سیب زمینی و هندوانه نیز که دو محصول پرآب بر هستند، گام برداشته به نوعی که سالانه یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن سیبزمینی یعنی ۲۰ درصد سیب زمینی کل کشور در همدان تولید میشود و این استان به عنوان قطب تولید این محصول در کشور مطرح است.
استان همدان سالانه حدود ۸۰۰ هزار تن تعهد کشت کشوری دارد که کشاورزان استان به تولید ۴۵۰ هزار تن در خارج از استان می پردازند و در مجموع یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن تولید سیب زمینی کشاورزان استان است.
هر کیلو سیب زمینی ۲۵۰ لیتر آب نیاز دارد یعنی ۶ برابر سد اکباتان برای ۸۰۰ هزار تن سیب زمینی که تنها ۲۰۰ هزار تن مصرف داخل استان است.