طرح آزمایشی تولید وتکثیر شاهمیگوی آب شیرین در روستای پیرقلعه شهرستان اشنویه با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ معاون وزیر جهاد کشاورزی در مراسم بهره برداری از این طرح گفت: هدف ما از این سفر استانی دستیابی به دانش فنی و بیو تکنیکی تکثیر شاه میگو در شهرستان اشنویه و آذربایجانغربی با هدف حفظ ذخایر ژنیتکی و تقویت ذخایر شاه میگو در مجموعه حوزه ارس و دستیابی به دانش فنی و انتقال به بخش خصوصی است تا بتوانیم با دستیابی به این دانش فنی اشتغال در حوزه شیلاتی کشور را با نگاه صادرات محور افزایش دهیم.
خیام نکویی افزود: انتظار داریم در افق ۵ ساله بتوانیم ۵۰۰ هکتار مزارع پرورش تولید شاه میگو در آذربایجانغربی داشته باشیم که با این توسعه میتوانیم یک تحول چشمگیری در افزایش ثروت ملی، کمک درآمد کشاورزان این منطقه و نگاه به تولید صادرات محور که افقهای برنامه وزارت جهاد کشاورزی است، دست پیدا کنیم.
جلیلی، مجری این طرح گفت: در این طرح تحقیقی هرکیلوگرم شاه میگوی تولیدی با قیمت پنج دلار و پس از بسته بندی به قیمتی بین دو تا سه برابرصادر میشود.
وی افزود: نتایجی که به دست آوردیم موفقیت آمیز بوده و باتوجه به اینکه شاه میگو از گونههای بسیار اقتصادی است، قیمت صادراتی آن هرکیلوگرم بین ۱۷ تا ۲۰ دلار است.
فرماندار شهرستان اشنویه هم گفت: با توجه به نتایج به دست آمده از این طرح ظرفیت استان بسیار بالاست و از سرمایه گذارانی که میخواهند به این حوزه وارد شوند حمایت میکنیم.
ترابی افزود: در اشنویه شاهد اتفاق بسیار مهم بودیم در حوزه شیلات برای اولین بار پرورش شاه میگو در حوزه آب آزاد بود تا بتوانیم هم بسترمناسبی برای اشتغالزایی جوانان فراهم کنیم و هم نظر به اینکه استاندار آذربایجانغربی اشنویه را به عنوان پیشران توسعه حوزه کشاورزی معرفی کرد در زمینه شیلات بتوانیم این صنعت را حفظ کرده و توسعه دهیم.
بهمنی، رئیس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور هم با بیان اینکه سه هزار و ۸۰۰ تن محصولات شیلاتی امسال در رودخانه ارس تولید و صید شده است، گفت: آذربایجانغربی یکی از استانهای مهم در بحث توسعه و اقتصاد شیلاتی در کشور به شمار میرود.
شهبازی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی هم با بیان اینکه این سازمان از متقاضیان تولید وتکثیر آبزیان حمایت میکند، گفت: کسانی که میخواهند بچه شاه میگو را تکثیر کنند، میتوانند با مرکز تحقیقات آرتیمیا مراجعه کرده و فرمول و نحوه تکثیر را انجام و به مزارع اصلی انتقال دهند.