رسانههای انگلیس اعلام کردند نخستین فردی که با انتشار خبر دروغ، یک قاتل مسیحی انگلیسی را یک پناهنده مسلمان معرفی و به راه اندازی آشوبهای ۱۰ روز اخیر کمک کرد، یک زن ۵۵ ساله انگلیسی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ رسانههای انگلیس با استناد به گزارش نهادهای امنیتی اعلام کردند نخستین فردی که با انتشار خبر دروغ، یک قاتل مسیحی انگلیسی را یک پناهنده مسلمان معرفی و به راه اندازی آشوبهای ۱۰ روز اخیر کمک کرد، یک زن ۵۵ ساله انگلیسی با نام "بانی اسپوفورث" (Bonnie Spofforth) است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، در پی قتل سه دختربچه در شهر "ساوث پورت" (Southport)، راستگرایان افراطی و نژادپرستان انگلیسی، در شبکههای اجتماعی قاتل را یک پناهنده مسلمان معرفی و برای وی یک نام جعلی نیز خلق کردند. سپس با راه اندازی تظاهرات خشونت آمیز، به مساجد، مراکز حمایت از مهاجران، غیرسفیدپوستان، منازل، فروشگاهها و خودروهای مسلمانان حمله کردند، آشوبهای راستگرایان افراطی در انگلیس به شهرهای مختلف گسترش یافت تا این که چهارشنبه شب، با حضور گسترده مخالفان نژادپرستی و به خیابان آمدن مسلمانان در شهرهای گوناگون، نژادپرستان انگلیسی نتوانستند به آشوبهای خود ادامه دهند.
روزنامه دیلی میل نوشت اکنون معلوم شده است یک زن مدیریک شرکت پوشاک در انگلیس، با نام "بانی اسپوفورث"، نخستین فردی است که در شبکههای اجتماعی از جمله ایکس (توئیتر سابق)، به دروغ، "اکسل روداکوبانا" (Axel Rudakubana)، مسیحی انگلیسی قاتل سه دختربچه را "علی الشکاتی" ('Ali Al-Shakati) نامیده و او را یک پناهنده مسلمان معرفی کرده که با قایق، به صورت غیرقانونی به انگلیس آمده است. به نوشته دیلی میل، "اکسل روداکوبانا" که والدینش اهل رواندایند، امروز ۱۸ ساله شد.
به نوشته دیلی میل، "بانی اسپوفورث" نخستین بار، ده روز پیش و فقط چند ساعت پس از حمله "اکسل روداکوبانا"، زاده و بزرگ شده در انگلیس، به یک مرکز برگزاری کلاسهای تابستانی ویژه کودکان را در شهر بندری"ساوث پورت"، در شبکه "ایکس" (X)، به دروغ نوشت که قاتل کودکان در این مرکز، مسلمانی به نام "علی الشکاتی" است که یک سال پیش با قایق، از فرانسه و به صورت غیرقانونی به انگلیس وارد شده و مدت هاست زیر نظر سازمان جاسوسی خارجی انگلیس، "ام آی ۶" (MI۶) قرار دارد. اطلاعات دروغ این زن انگلیسی، به سرعت در دیگر شبکههای اجتماعی بازنشر شد و به تهییج نژادپرستان و آشوبگران در شهرهای انگلیس منجر شد. این روزنامه نوشت اکنون این زن میگوید که پس از آشوبهای اخیر، زندگی اش، "متلاشی" شده است.
روزنامه دیلی میل نوشت "بانی اسپوفورث" میگوید:" من به دست داشن در راه اندازی آشوبها متهم شده ام. من عامل این آشوبها نبودم. این اطلاعات را هم من از فردی در "ساوت پورت" شنیدم. پیامکهای من در شبکههای اجتماعی، ربطی به خشونتهایی که در سراسر کشور دیدم، ندارد، اما میپذیرم که ممکن است منشاء اطلاعاتی باشد که بعدا یک تارنمای خبری روسیه منتشر کرد. " این روزنامه نوشت "بانی اسپوفورث" که مدیر یک شرکت پوشاک است، در خانه - مزرعه ۱.۵ میلیون پوندی اش در "چشایر" (Cheshire) زندگی میکند. به نوشته این روزنامه، این زن انگلیسی با قرنطینه دوران کووید و نیز برنامه کاهش آلایندههای هوا مخالف است و در شبکه اجتماعی "ایکس" (X) دهها هزار پیرو داشته که اکنون حساب کاربری اش را بسته است. اطلاعات دروغی که این زن انگلیسی درباره حادثه شهر "ساوت پورت" در شبکه اجتماعی منتشر کرد، در حسابهای شبکههای اجتماعی نژادپرستان مشهور انگلیسی همچون "تامی رابینسون" (Tommy Robinson) و "اندرو تیت" (Andrew Tate)، میلیونها بار بازنشر شد و به گسترش آشوبهای ده روز اخیر منجر انجامیده است.