در پی حذف پیامهای تسلیت مردم ترکیه درباره شهادت اسماعیل هنیه توسط اینستاگرام، دولت ترکیه این شبکه اجتماعی را از دسترس خارج کرد و این محدودیت همچنان ادامه دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا وزیر ارتباطات ترکیه اعلام کرد هرگونه رفع فیلتر اینستاگرام مشروط رعایت قوانین ترکیه از سوی این شبکه اجتماعی است.
عبدالقادر لورال اوغلو گفت: ترکیه مانند هر کشور دیگری دارای حساسیتها و قوانین مختص به خود است و فعالیت هر شبکه اجتماعی خارجی در ترکیه در گرو رعایت این قوانین است.
ییلماز تونج وزیر دادگستری ترکیه با مجرم دانستن اینستاگرام گفت: اینستاگرام مرتکب برخی تخلفات شده و سازمان فناوری اطلاعات نیز در حیطه اختیارات خود دسترسی به این شبکه اجتماعی را قطع کرده است، تمام کسانیکه در ترکیه زندگی میکنند و شرکتهای و سازمانهایی که در ترکیه کار و فعالیت دارند باید به قوانین احترام بگذارند.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه هم در واکنش به محدودیت اینستاگرام در این کشور گفت: اکنون با نوعی از فاشیسم دیجیتالی مواجه هستیم که حتی تحمل عکسهای شهدای فلسطینی را ندارد و بلافاصله آنها را ممنوع میکند و این را نیز به عنوان آزادی جلوه میدهد.
ترکیه از نظر تعداد کاربران اینستاگرام با بیش از ۵۷ میلیون کاربر، پس از هند، آمریکا، برزیل و اندونزی در جایگاه پنجم جهان قرار دارد.
به گفته امره اکمکچی نایب رئیس انجمن کسب و کارهای الکترونیک، دست اندرکاران تجارت الکترونیک ترکیه روزانه ۲۷ میلیون دلار از اینستاگرام درآمد کسب میکنند و فیلترینگ اینستاگرام روزانه حدود ۱۱٫۵ میلیون دلار به اقتصاد ترکیه ضرر وارد میکند.
اظهارات:
یک - رجب طیب اردوغان - رئیس جمهور ترکیه
دو -ییلماز تونچ - وزیر دادگستری ترکیه
سه - عبدالقادر اورال اوغلو - وزیر ارتباطات ترکیه