معاون وزیر و رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور گفت: یکی از مهمترین مشکلات حوزه کشاورزی بازار رسانی محصولات کشاورزی است که کشت قراردادی میتواند این مشکلات را رفع کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی ایوب فصاحت در جلسه شورای هماهنگی تعاون روستایی استان افزود: سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور طبق برنامه راهبردی خود، اصلاح نظامهای بهره برداری را جز اولویتهای خود قرار داده است چرا که اگر این نظامها اصلاح نشوند کشاورزی اقتصادی نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان سربازان حوزه تولید هستند و تکریم و تشویق آنها لازم و ضروری است خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان عمده و خرده بخش کشاورزی با وجود شرایط سخت اقلیمی مثل خشکسالی به تولید ادامه میدهند و هویت بخشی و حمایت از آنها وظیفه اصناف و نظام صنفی است. سازمان تعاونی روستایی کشور برای تقویت حوزه بازرگانی برنامه ریزی کرده است تا مشکلات کشاورزان در این زمینه رفع شود.
معاون وزیر و رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور بر ایجاد زنجیرههای منطقه ای، کشوری، استانی و شهرستانی تاکید کرد و ادامه داد: این زنجیرهها افزایش ارزش افزوده را در پی خواهند داشت.
فصاحت با بیان اینکه تقویت تعاونی زنان و عشایر نیز جز اولویتهای تعاون روستایی است افزود: تعاونی زنان بخش قابل توجهی در اقتصاد خانوادههای کشاورزان دارند.
وی به اهمیت روستابازارها نیز تاکید کرد و گفت: ایجاد مراکز زنجیرهای توزیع کالا و توزیع نهادهها جز برنامههایی است که تلاش میشود در سالهای آینده محقق شود.
فصاحت همچنین توجه به ایجاد صنایع تبدیلی را از اولویتهای سازمان تعاونی روستایی بیان کرد و گفت: تعداد میادین میوه و تره بار در سالهای اخیر افزایش قابل توجهی داشته است و این روند ادامه دار خواهد بود.
مدیر تعاون روستایی استان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه از افزایش ۲۰ درصدی خرید تضمینی گندم نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
اکبر رنجگران گفت: تاکنون ۴۲ هزار تن گندم در استان توسط تعاون روستایی خریداری شده که بیش از ۳۷ هزار تن آن به مراکز نگهداری حمل شده است.
وی افزود: با توجه به فصل برداشت محصولات کشاورزی خرید محصولات کشاورزی با محوریت گندم و کلزا در دستور کار سازمان تعاون روستایی آذربایجان شرقی قرار دارد.
رنجگران با اعلام اینکه خرید تضمینی گندم و کلزا از اواخر خرداد ماه توسط شبکه تعاون روستایی استان آغاز شده است گفت: خرید تضمینی محصولات راهبردی از راههای دستیابی به هدف شعار سال ۱۴۰۳ است.
مدیر تعاون روستایی استان آذربایجان شرقی افزود: به منظور تشویق کشاورزان به منظور ارائه محصولات خود به مراکز خرید در طول سال امکانات، تسهیلات و نهادههای کشاورزی اعم از کود و سم در اختیار کشاورزان در قالب کشاورزی قراردادی، قرار گرفته است.