مدیر تعاون روستایی فارس گفت: ۱۴۰ تن دانه روغنی کاملینا از کشاورزان استان در سال زراعی جاری خریداری شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،حمید رشیدی افزود: شبکه شرکتهای تعاون روستایی چهار مرکز خرید کاملینا در شیراز، مرودشت، زرقان و اقلید با هدف حمایت از کشاورزان راه اندازی کرده است.
مدیر تعاون روستایی فارس افزود: خرید کاملینا در فارس را شرکت تعاونی کشاورزی دانههای روغنی استان فارس با مشارکت اتحادیه و شرکتهای تعاون روستایی انجام میدهد.
رشیدی اضافه کرد: محصول کاملینا با نرخ تضمینی کیلویی ۳۳هزار تومان از کشاورزان خریداری میشود.
وی گفت: کاملینا به عنوان دانهای روغنی، کم آب بر بصورت دیم کشت میشود و دارای توجیه اقتصادی برای کشاورزان است.
مدیرعامل شرکت دانههای روغنی فارس هم گفت: تاکنون حدود ۷۰ درصد مطالبات کلزاکاران استان پرداخت شده است.
سید حبیب علوی افزود: برای نخستین بار امسال شرکت تعاونی کشاورزی دانههای روغنی فارس با مشارکت اتحادیه و شرکتهای تعاون روستائی در شهرستانهای استان به مباشرت از بخش خصوصی کلزا را خریداری کرد.
مدیرعامل شرکت دانههای روغنی فارس ادامه داد: خرید کلزا در سال جاری در شهرستانهای مهر، لار، زرین دشت و جویم، فسا، فیروز آباد، مرودشت و نور آباد ممسنی انجام شده و به پنج هزار و ۶۰۰ رسید.
وی اضافه کرد: طبق قرارداد با شرکت صنایع غذایی کورش بهای خرید به کشاورزان در حال پرداخت است بطوری که تا کنون بهای بیش از سه هزار و ۷۰۰ تن کلزا به کلزاکاران پرداخت شده است.
علوی ادامه داد: نرخ خرید تضمینی کلزا در سال جاری ۳۵ هزار تومان با افت ۲درصد ناخالصی و۱۰ درصد رطوبت اعلام شده است.
کلـزا به عنـوان سومین گیـاه روغنـی مهـم دنیا شـناخته شـده و به دلیـل خصوصیـات خوب ماننـد مقاومـت بـه کم آبی، شـوری، سـرما، ارزش تناوبی زیاد، مقاومت نسـبی بـه بافت خاک و قابلیـت بـالا بـرای رقابت بـا علفهای هـرز هم اکنون در سـطح وسـیعی از مـزارع جهان در تنـاوب بـا گیاهـان زراعـی مختلـف به ویـژه غلات کشـت میشـود.
کاملینا یا (کتانکش) گیاهی است که طی چند سال اخیر، کشت آن بهعنوان یک دانه روغنی در سطح کشور آغاز شده و مقاومت بالایی نسبت به آفات رایج در دانههای روغنی مانند سوسک گردهخوار دارد و این گیاه به عنوان مهمترین منبع تامین کننده روغن با تامین اسیدهای چرب غیر اشباع شناخته شده است.
این گیاه در اکثر استانهای کشور در شرایط دیم کشت شده است و عملکرد رضایت بخشی داشته است که در چند سال گذشته به صورت آزمایشی در عرصههای این خطه کشت شده است و کارشناسان در سال جاری به کشاورزان توصیه میکنند که زمینهای آیش و دیمزارها را خالی رها نکنند و این گیاه کم آب بر و اقتصادی را کشت کنند.