استانداریزد: ۵۰ درصد کاشی و سرامیک کشور در استان یزد تولید میشود و اگر چالشهای آن را مدیریت نکنیم، این صنعت با مشکل مواجه خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، مهران فاطمی با اشاره به برگزاری ستاد اقتصاد مقاومتی در روزهای چهارشنبه هر هفته گفت: جلسه امروز دو دستور کار داشت که یکی مساله فاضلاب استان و استحصال آب فاضلاب برای توسعه سرمایه گذاریهای جدید است. وی افزود: اتفاقات خوبی در این زمینه راه افتاده و یک شرکتی در آیندهای نزدیک شکل خواهد گرفت تا باقیمانده فاضلاب و پساب حاصل از آن را در قالب سرمایه گذاری استانی داشته باشیم که به زودی جنبه علمیاتی پیدا میکند. استاندار اظهار داشت: بر اساس قانون برنامه هفتم باید آب کیفی از بخش صنعت گرفته شود و از محل پساب و آبهای نامتعارف توسعه صنعتی شکل بگیرد که ما موظف به اجرای این قانون هستیم.وی بررسی مشکلات کاشی و سرامیک را دستور کار دیگر این نشست عنوان کرد و ادامه داد: ۵۰ درصد کاشی و سرامیک کشور در استان یزد تولید میشود و اگر چالشهای آن را مدیریت نکنیم، این صنعت با مشکل مواجه خواهد شد. فاطمی از صادرات، مالیات، تخصیص ارز، مواد اولیه و رفع تعهدات ارزی به عنوان بخشی از این مشکلات یاد کرد و گفت: قرار شد این مشکلات در یک کارگروه فرعی بررسی شده و آنچه در استان قابل حل است را به سرانجام برسانیم و آنچه جنبه ملی دارد را در وزارتخانه پیگیری کنیم.
وی درباره مشکلات به وجود آمده برای صنایع در پی قطع برق تصریح کرد: ناترازی انرژی یک مساله ملی است و دیسپاچینگ هم به صورت ملی عمل میکند و در سایر استانها نیز این اتفاق رخ داده است. استاندار افزود: ما باید به سمت نیروگاههای خودتامین و انرژی خورشیدی برویم. در صورتی که واحدها به این سمت بروند از مدیریت بار معاف شده و دچار کاهش و قطعی و خاموشی نمیشود. فاطمی با اشاره به اقدامات انجام گرفته بدین منظور خاطرنشان ساخت: برای ۲ هزار مگاوات برنامه ریزی کردیم و امیدواریم در آینده شاهد حل این مشکل به صورت اساسی باشیم. مساله بهره وری و اینکه به سمت فناوریهایی برویم که مصرف آب و گاز و برق را کاهش دهد نیز جزئی از اقداماتی است که در راستای آن تلاش میشود. وی درباره برخی تقابلها میان صنعت و محیط زیست، گفت: باید تعاملی میان صنعت و محیط زیست برقرار شود که حلقه وصل میان آنها فناوری است و با فناوریهای روز میتوانیم هم توسعه صنعتی را متناسب با مزیتها داشته باشیم و هم محیط زیست را حفظ کنیم.
استاندار ادامه داد: راهبرد توسعه صنعتی استان در سند یزدنوین بر صنایع پیشرفته، کم آبخواه، سبز و محیط زیستی استوار است و از سوی دیگر باید مزیتهای استان را هم با فناوریهای روز، پرورش و فرآوری داده تا به محیط زیست لطمه نزنیم.