شیرمادر، تأمین کننده تمامی نیازهای تغذیهای کودک در ۶ ماهه نخست تولد است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،معاون آموزشی مرکز ناباروری میلاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مهمترین مزیت تغذیه با شیرمادر تأمین کردن مواد مغذی مورد نیاز نوزاد در ۶ ماه اول زندگی است که نقش بسیار مؤثری در سلامت نوزادان ایفا میکند.
دکتر ملیحه عافیت در خصوص اهمیت تغذیه با شیر مادر افزود: شیر مادر یک ترکیب پیچیده و منحصر به فرد است که به طور کامل نیازهای تغذیهای و ایمنی نوزاد را تأمین میکند.
او گفت: این ترکیب شامل مجموعهای از مواد مغذی، آنزیمها، هورمونها، و سلولهای ایمنی است که به رشد و توسعه نوزاد کمک میکند و مهمترین مزیت آن تأمین کردن مواد مغذی مورد نیاز نوزاد در ۶ ماه اول زندگی است.
عضو هیات علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بیماریها محافظت میکند و نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، در معرض خطر کمتر بیماریهایی مانند دیابت نوع ۲، چاقی و بیماریهای قلبی و عروقی در آینده قرار دارند.
دکتر عافیت گفت: از دیگر مزایای تغذیه نوزاد با شیر مادر هضم آسان آن و کاهش خطر مشکلات گوارشی است. همچنین وجود چربیها و سایر ترکیبات موجود در شیر مادر، به توسعه مغز و سیستم عصبی نوزاد کمک میکند، ضمن اینکه شیردهی باعث ایجاد پیوند عاطفی قوی بین مادر و نوزاد میشود.
وی یکی از مزایای شیردهی برای مادر را، کاهش وزن سریع ناشی از اضافه وزن دوران بارداری عنوان کرد و افزود: شیردهی طولانی مدت، میتواند خطر ابتلا به سرطان پستان و تخمدان را در مادر کاهش دهد.
دکتر عافیت از دیگر فوائد شیردهی را به تأخیر انداختن بازگشت قائدگی که در تنظیم فاصله بارداریها مؤثر است، بیان کرد و گفت: ترشح هورمونهای اکسی توسین و پرولاکتین در جریان شیردهی باعث کاهش استرس و ایجاد آرامش در مادر میشود.