خراسان رضوی از ظرفیت چشمگیری در حوزه حمل و نقل بینالمللی برخوردار است؛ اما شرکتهای استانی برای دریافت مجوز واردات کامیون با مشکل مواجه هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی در نشست کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و امور مرزی اتاق بازرگانی خراسان رضوی با عنوان اینکه شرکتهای بینالمللی حمل و نقل استان خواستار واردات کامیون با عمر کمتر از پنج سال هستند گفت: دلیل اصلی مشکلات و موانع در حوزه ترخیص کامیون وارداتی، هماهنگی نبودن میان نهادها و ارگانهای متولی این حوزه، تخصیص نیافتن ارز برای واردات کامیون و پیچیدگی فرآیند دریافت مجوز واردات در این زمینه است. محمود امتی افزود: بانک مرکزی از متولیان اصلی در حوزه واردات کامیون و تخصیص ارز است که در این زمینه نقش خود را به درستی ایفا نمیکند.
نایب رییس کمیسیون حملونقل، ترانزیت و امور مرزی اتاق بازرگانی خراسان رضوی هم در این نشست گفت: خراسان رضوی دارای ۲۶۰ شرکت حمل و نقل بینالمللی و از ظرفیت بالا در این زمینه برخوردار است، افزون بر این ۳۰ درصد از درخواستهای مربوط به واردات کامیون با عمر کمتر از پنج سال در کشور، توسط شرکتهای حمل و نقل استان انجام می شود.
ابراهیم عطایی با اعلان اینکه ضروری است که خدمات گمرکی ترخیص کامیون وارداتی و تخصیص ارز در خراسان رضوی انجام شود و دریافت ارز تسهیل شود افزود: با برگزاری دورههای آموزشی توسط تیم کارشناسی برای ارائه خدمات در حوزه ثبت سفارش، تخصیص ارز و ترخیص کامیون در گمرک به فعالان حوزه حملونقل و دیگر ذینفعان، بخشی از دغدغهها و مشکلات در این حوزه رفع شود. وی گفت:در گمرک مشهد و گمرک شهید مطهری فضای کافی برای ترخیص کامیون وارداتی وجود دارد و باتوجه به وجود این ظرفیت، درخواست ترخیص کامیونهای وارداتی به گمرک مشهد ارائه خواهد شد.
نایب رییس کمیسیون حملونقل، ترانزیت و امور مرزی اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: به علت سختگیریهایی که بعضا در حوزه اجرای قوانین در مشهد اعمال میشود بیشتر شرکتهای حمل ونقل تمایل به ترخیص کامیون از گمرکهای غربی کشور را دارند .