دامداران آذربایجان غربی سالانه ۶ درصد از گوشت قرمز تولیدی کشور معادل ۵۷ هزار تن را تولید و روانه بازار مصرف می کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: استان سالانه با تولید بیش از ۵۷ هزار تن گوشت قرمز معادل ۶ درصد از تولید کشور در جایگاه چهارم تولید این محصول در کشور قرار کرفته است. پرویز بستانچی افزود: بیش از ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام سبک که شامل ده درصد دام کشور است در استان وجود دارد و از این حیث هم استان رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است. وی تصریح کرد: استان آذربایجان غربی در ردیف استانهای ارسال کننده دام به سایر نقاط کشور است به طوری که در یک سال گذشته بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام زنده از استان به تهران و سایر استانهای کشور صادر شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی افزود: در زمینه تامین گوشت قرمز بطور میانگین روزانه ۵۷ تن لاشه کرم دام سنگین و سبک تولید و روانه بازار مصرف استان میشود. بستانچی از فعالیت ۷۶۰ واحد مرغداری در استان خبر دا د و گفت: تمامی حلقههای صنعت کوشت مرغ شامل مزارع مرغ اجداد، مرغ مادر گوشتی، کشتارگاه تمام اتومکاتیک، کارخانجات جوجه کشی و خوراک دام در استان تکمیل شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی استان تصریح کرد: در حال حاضر ۷ زنجیره تولید کوشت مرغ در استان فعال است و زنجیره هشتم بزودی در خوی را اندازی میشود. وی با اشاره به برنامههای این نهاد برای جهش و افزایش تولید با مشارکت مردم گفت: همزمان سازی و افزایش دوقلو زایی، توزیع مواد ژنی رایگان و یارانهای، تامین خوراکهای کامل و سیلاژ متوازن جهت کاهش وابستگی به نهادههای دامی وارداتی و استفاده از پسماندههای محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی غذایی و علوفههای کم آب بر از مهم ترین برنامه های معاونت بهبود تولیدات دامی استان در سال جاری است.
آذربایجان غربی ۳ و ۷ دهم درصد از تولیدات دامی کشور را تولید میکند، در حال حاضر ۱۳۰ هزار نفر در بخش صنعت دام استان اشتغال دارند.