پیش بینی می شود بیش از ۴۰۰ هزار تن گوجه فرنگی از مزارع آذربایجانغربی برداشت شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مهاباد؛ رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی در بازدید از مزارع گوجه فرنگی در منطقه بالانج شهرستان ارومیه با اشاره به آغاز برداشت گوجه فرنگی از سطح پنج هزار و ۳۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی استان گفت: پیش بینی می شود بیش از ۴۰۰ هزار تن گوجه فرنگی از مزارع آذربایجانغربی برداشت شود.
خسرو شهبازی، با بیان اینکه ارقام مختلف کشت این محصول شامل متین، سانست، سما، پارس، ۸۳۲۰ کارن، لونا، سوپر لونا، کمودور ، کامنتا و اناری است، افزود: ۴۵ تا ۵۰ درصد این محصول به اشکال مختلف شامل تازه خوری و فرآوری شده در داخل استان مصرف میشود. شهبازی، با اشاره به اینکه شهرستانهای ارومیه، میاندوآب و شاهیندژ بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص دادهاند، اظهارکرد: گوجه فرنگی در استان به صورت رب و سس بیشتر مصرف میشود و کار عمل آوری آن در کارخانههای داخل استان و یا به صورت خانگی صورت میگیرد.
وی گفت: ۳۰ کارخانه فرآوری رب و پوره گوجه فرنگی در سطح استان فعال است که ظرفیت این واحدهای تولیدی سالانه ۵۵۰ هزار تن است.
شهبازی افزود: متوسط عملکرد این محصول در هکتار ۷۰ تن است که علاوه بر تأمین نیاز داخل استان، مازاد محصول تولید شده به سایر استانهای کشور صادر میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، با اشاره به اینکه سرانه مصرف این محصول در استان ۵۰ کیلوگرم است، اظهار کرد: ۶۰ هزار تن از گوجه فرنگی تولید شده در استان به صورت تازه خوری مصرف و بقیه توسط کارخانههای تبدیلی خریداری میشود.
شهبازی افزود: نیاز آبی گوجه فرنگی حدود هشت هزار مترمکعب درهکتار است که این میزان بسته به روش آبیاری تغییر میکند و درحال حاضر ۸۵ درصد سبزی و صیفی کشت شده در مزارع استان با استفاده از نوار تیپ صورت می گیرد.