مدرسه تابستانی با عنوان طراحی خدمات برای کسب و کار در کتابخانههای عمومی به میزبانی استان اردبیل آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل، مراسم افتتاحیه چهارمین دوره آموزشی مدرسه تابستانی با شرکت ۱۰۰ نفر از کتابداران منتخب از سراسر کشور ۱۳ مرداد ماه در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری نهاد کتایخانههای عمومی کشور در ارتباط مجازی در این دوره گفت: این مدرسه تابستانی با هدف آشنایی کتابداران با شیوههای ارائه خدمت نوین و بازطراحی خدمات سنتی و همچنین بهره گیری از روشهای خلاقانه و نوآورانه در کتابخانههای عمومی برگزار میشود.
سید باقر میرعبداللهی با ابراز خرسندی از ورود نهاد به حوزههای جدید از جمله طراحی خدمت برای کسب و کار اظهار کرد: مدرسه تابستانی با برگزاری آموزشهای تخصصی در بازه زمانی کوتاه، زمینه توانمند سازی کتابداران در طراحی خدمات جدید یا باز طراحی خدمات موجود را فراهم میسازد.
معاون برنامهریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد ادامه داد: برگزاری این دورهها برای بستر سازی به منظور فکر کردن به مفاهیم جدید به قدر وسع و توان و بکارگیری این الگوها و آموزشها برای حمایت از مشاغل و کسب و کارهای خرد موثر است.
این مقام مسئول با اشاره به تبدیل کتابخانهها عمومی به پایگاههای اجتماعی فعال یادآور شد: کارگاههای آموزشی مدرسههای تابستانی در یک قالب آموزشی جهانی به دنبال برگزاری آموزشهای تخصصی در بازه زمانی کوتاه است تا با اتخاذ رویکرد تعاملی، زمینه توانمندسازی کتابداران را در طراحی خدمات جدید یا بازطراحی خدمات موجود به عنوان منادیان این حرکت، فراهم کند.
وی، استفاده از ظرفیت کتابخانههای عمومی را صرفاً به عنوان قرائت خانه و یا ارائه خدمات سنتی به منظور امانت کتاب ناکافی دانست و تصریح کرد: مطالعه و توجه به کتابهای خلاق و داستان به مراتب کمتر از منابع درسی در بین دانش آموزان و دانشجویان مورد توجه قرار میگیرد و همین امر توجه مسئولان نظام آموزشی و دستگاههای فرهنگی کشور را به کیفیتدهی به مقوله کتابخوانی را میطلبد.
مدیرکل دفتر پژوهش و آموزش نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز در این مراسم با اشاره به حضور ۱۰۰ کتابدار از ۳۱ استان کشور در این دوره از مدرسه تابستانی به عنوان بزرگترین گردهمایی نهاد کتابخانههای عمومی کشور در حوزه آموزشی و پزوهشی یاد کرد.
سجاد محمدیان اظهار کرد: آنچه در پایان این دوره آموزشی از مشارکت کنندگان انتظار میرود این است که با فراگیری مباحت مطرح شده در این دورهها و با ترویج مشتری مداری در کتابخانهها و توسعه این مسیر، زمینه ارتقای کمی و کیفی کتابخانهها را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه برگزاری دوره آموزشی مدرسه تابستانی مورد توجه جدی نهاد کتابخانههای عمومی کشور است، افزود: از بین ۴ هزار نفر کتابدار ۱۰۰ نفر برای حضور در این دوره و آشنایی با تجربیات اساتید بیش از ۷ دانشگاه کشور در حوزه «طراحی خدمت و کسب و کار»، «کتابدار کسب و کار» و «کتابدار کارآفرین» منتخب شدهاند و برای اولین بار در سطح کشور در چهارمین دوره از مدرسه تابستانی کمپ طراحی خدمت اجرا خواهد شد که با این اقدام، کتابخانههای عمومی پیشگام کمپ طراحی خدمت و پایه گذار یک حرکت خوب در ایران میشود.
مدیرکل دفتر پژوهش و آموزش نهاد کتابخانههای عمومی کشور با اشاره به برگزاری این دوره از ۱۳ تا ۱۸ مرداد ماه بیان کرد: اصول طراحی خدمت، طراحی تجربه، مدلهای کسب و کار، کتابدار کسب و کار و کارگاههای عملی طراحی خدمت در این دوره توسط اساتید برجسته کشور تدریس میشود.
در بخش دیگر این مراسم مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل نیز اظهار کرد: در این دوره، آموزشها نسبت به سال گذشته ارتقای کمی و کیفی قابل ملاحظه دارد و دومین سال متوالی میزبانی استان اردبیل از یک همت جمعی در این راستا حکایت دارد.
پروانه رضاقلیزاده با اشاره به عضویت بیش از ۶۵ هزار نفر در کتابخانههای عمومی استان اردبیل بیان کرد: اردبیل ۸۴ کتابخانه عمومی دارد که شامل؛ ۴۸ باب کتابخانه شهری نهادی، ۱۷ باب کتابخانه مشارکتی، ۱۶ باب کتابخانه روستایی نهادی، ۱باب کتابخانه سیار، ۲باب کتابخانه پیشخوان و ۴ سالن مطالعه خصوصی در سطح استان است.