واکسیناسیون پنوموکوک از امروز برای کودکان ۲ ماهه در استان کردستان آغاز شد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: واکسنهای روتا ویروس و پنوموکوک، ۲ مورد از واکسنهایی است که از بیماریهای شایع در کودکان پیشگیری میکند.
دکتر جهانبخش یوسفی با اشاره به اینکه واکسن پنوموکوک به برنامه ایمن سازی کودکان اضافه شد، اظهار کرد: واکسن پنوموکوک به همراه واکسن روتا ویروس که از اسهالهای شدید در کودکان پیشگیری میکند، از مهمترین واکسنهای دوران نوزادی است و در سه نوبت ۲، ۴ و ۶ ماهگی استفاده میشود.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: واکسن پنوموکوک به صورت تزریقی است که طبق برنامه ملی ایمن سازی در سنین ۲، ۴ و ۱۲ ماهگی به نوزادان تزریق میشود.
دکتر یوسفی اضافه کرد: پنومونی پنوموکوکی یکی از عوامل اصلی مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در سراسر جهان است، لذا با تزریق این واکسن میتوان از بروز بسیاری از بیماریهای جدی و بستری شدن کودکان در بیمارستان جلوگیری کرد.
وی به اهمیت واکسیناسیون پرداخت و گفت: واکسیناسیون یکی از موثرترین روشها برای پیشگیری از بیماریهای واگیردار است و با انجام آن، میتوان از ابتلای کودکان به بیماریهای خطرناک جلوگیری کرده و سلامت جامعه را بهبود بخشید.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه واکسیناسیون موجب کاهش مصرف آنتی بیوتیکهای در مراکز درمانی کشور شده است، یادآور شد: آموزشهای لازم برای سیستم بهداشتی و ارسال دستورالعملهای لازم نیز در دستور کارمدیریت بیماریهای واگیر این معاونت قرار گرفته و به همه شهرستانها ابلاغ شده است.
میکروب پنوموکوک بیشتر در پوشش مخاطی بینی و در پشت گلو وجود دارد و اگر رشد کند باعث عفونت در گوش میانی یا حفرههای سینوسی و تنفسی میشود و از طریق تماس نزدیک و سرفه و عطسه، انتشار مییابد و میتواند به بدترین بیماریهای دوران کودکی تبدیل شود.