خرده مالکی روند تجهیز چاههای کشاورزی کاشمر را به نیروگاه خورشیدی با کندی مواجه کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،مدیر جهاد کشاورزی کاشمر با اشاره به مزیتهای استفاده از انرژی خورشیدی برای روشن نگهداشتن چاه موتورهای کشاورزی گفت: با توجه به اینکه بخش کشاورزی کاشمر خرده مالکی است، این موضوع منجر به کندی اجرای نیروگاههای خورشیدی در چاههای کشاورزی شده است.
کاظم قربانپور با اشاره به اینکه تاکنون تنها ۵ درصد چاههای کشاورزی برای اجرای نیروگاه خورشیدی با پیمانکار قرارداد منعقد شده است، افزود: خرده مالکی در اراضی کشاورزی مهمترین دلیل اصلی در کندی این طرح است، چرا که جمع آوری ۲۵ درصد خودیاری کار مشکل و دشواری است.
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: تمامی چاههای آب کشاورزی که دارای نیروگاه خورشیدی و یا درحال احداث باشند از خاموشی در ساعات پیک مصرف معاف میشوند.
وی با اذعان به اینکه با رایزنی و پیگیریهای انجام شده با بانک و شرکتهای پیمانکار تنها با ۲۵ درصد آورده میتوان نیروگاه خورشیدی را در چاههای کشاورزی راهاندازی کرد،افزود: کاهش محصول، افت شدید کیفیت محصولات تولیدی و خسارتهای مالی سنگین و از همه مهمتر به خطر افتادن امنیت غذایی تنها بخشی از مضرات قطعی و ناترازی برق چاههای کشاورزی است که گریبانگیر فعالان بخش کشاورزی شده است.
قربانپور با تأکید بر اینکه معافیت از خاموشیها، کاهش فشار بر شبکه برق سراسری، مسائل زیست محیطی و کمک به تحقق اهداف توسعه پایدار، کاهش هزینهها و فروش برق تولیدی از مهمترین مزایای نصب پنلهای خورشیدی است،هم گفت: نصب پنلهای خورشیدی هزینه نیست بلکه سرمایهگذاری است.