رئیس یگان حفاظت از منابع طبیعی: در ۹۹۰ فقره آتش سوزی، ۲۰ هزار هکتار از اراضی و منابع طبیعی طعمه حریق شد.
آهنگران رئیس یگان حفاظت از منابع طبیعی درمصاحبه اختصاصی با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری صدا و سیما از وقوع حریق در ۲۰ هزار هکتار از اراضی طبیعی در سال جاری خبر داد و گفت: در مقایسه با سال گذشته این میزان از آتش سوزی، از نظر مساحت ۳۷۷ درصد واز نظر تعداد بیش از ۴۳ درصد افزایش داشته است.
آهنگران درباره علت افزایش حریقها در سال جاری گفت: به دنبال افزایش بارندگیها، پوشش گیاهی وسعت و تراکم بیشتری پیدا کرد و با شروع فصل گرما، این پوشش گیاهی پر تراکم که بیشتر در مناطق زاگرسی قرار دارند دچار حریق شدند.
وی افزود: عامل انسانی در بیش از ۹۸ درصد این حریقها نقش داشته است، که از این ۹۸ درصد ۹۴ درصد سهوی و ۴ درصد آن عمدی است.
او درباره انگیزههای افرادی که به صورت عمدی دست به آتش زدن طبیعت میزنند گفت:این افرادگاهی برای انتقام از طبیعت، اختلافات طایفهای و یا تبدیل جنگلها به زغال دست به این کار میزنند.
آهنگران به برخورد قاطع دستگاه قضایی با این افراد اشاره کرد و گفت:تاکنون بیش از صد نفراز افرادی که به صورت عمد دست به آتش سوزی مراتع زده اند دستگیر شده اند و حکم آنها صاد شده است.
رئیس یگان حفاظت از منابع طبیعی افزود: آتش سوزیهایی که ریشه در اشتباهات سهوی عوامل انسانی دارد، بیشتر مربوط به آتش زدن کاه و کلش زمینهای زراعی به دست کشاورزان است. تصور نادرست و غیر علمی کشاروزان در آتش زدن زمینهای کشاورزی برای پر بار کردن آن باعث این خطای انسانی شده است.
وی ادامه داد: ۹۸ در صد حریقها در استانهای زاگرسی از جمله ایلام، لرستان، کرمانشاه، کردستان، خوزستان، کهکیلویه و بویر احمد و چهار محال بختیاری رخ داده است.
رئیس یگان حفاظت از منابع طبیعی افزود: بیش از۸۵ درصد از گیاهان زیراشکوب درختان و ۱۵ درصد درختان در این آتش سوزی ها سوخته اند.
آهنگران با اشاره به اهمیت نصب دوربینها برای اطلاع سریع از ایجاد دود و آتش در مراتع گفت: ما در حوزه اشراف بر مراتع، نیازمند نصب ۵۰۰ دوربین هستیم، ولی تا کنون متاسفانه حتی یک دوربین هم نصب نشده است.
وی با انتقاد از محدودیت امکانات و بودجه در حوزه فناوریهای اطفای حریق مانند ریز پرنده ها، موتور سیکلت و هوش مصنوعی گفت:با توجه به اینکه اغلب آتش سوزیها در ارتفاعات رخ میدهد استفاده از پهباد، موتور سیکلت و هوش مصنوعی ضروری است، در شرایط فعلی ناوگان خودرویی بسیار فرسوده است و بیش از ۳۰ درصد ناوگان خودرویی سازمان محیط زیست غیر قابل استفاده است.
آهنگران در ادامه افزود: در بحث جانمایی بیش از ۴۱ جایگاه در کشور جانمایی کرده ایم که به علت کمبود بودجه تنها ۱۰ پایگاه فعال است.
وی در ادامه ضمن قدردانی از کمکهای دلسوزانه مردم و همیاران طبیعت در اطفای حریق مراتع گفت:تا کنون تعداد همیاران طبیعت به ۴۷۰ هزار نفر رسیده است.
رئیس یگان حفاظت از منابع طبیعی در پایان از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه رخداد زیست محیطی فوری آن را به سامانه ۱۵۴۰ اطلاع رسانی کنند.